Logistiikkakeskus, Vantaa

Rakennamme Vantaalle logistiikkakeskuksen, jonka käyttäjäksi tulee PostNord.

Rakennamme Vantaan Hakkilaan YIT:n omaperusteisena hankkeena logistiikkakeskusta, jonka vuokralaiseksi tulee viestintä- ja logistiikkaratkaisuja Pohjoismaissa tarjoava PostNord. Rakentaminen alkoi syksyllä 2021 ja tilat valmistuvat syksyllä 2022.

Tontille nousee PostNordin uusi noin 15 000 m2:n logistiikkaterminaali, ja pääkaupunkiseudun terminaalitoiminnot siirtyvät sinne tilojen valmistuttua. Uusi Vantaan terminaali on osa PostNordin verkostostrategiaa, jonka keskiössä ovat omat terminaalit kotimaan liikenteen, tuontiliikenteen ja vientiliikenteen kannalta strategisissa kaupungeissa Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Sijainti liikennereittien varrella on logistiikkayritykselle hyvä sekä raskaan liikenteen että pääkaupunkiseudun ja sen lähialueiden jakelutoiminnan näkökulmasta. Yhteydet kehäteitä pitkin Helsinkiin, Vuosaaren satamaan ja muualle Suomeen ovat parhaat mahdolliset.

”Verkkokaupan vahva kasvu Suomessa jatkuu, ja PostNord investoi terminaali-infraan vastatakseen sekä tulevaisuuden suuriin pakettimääriin että kuluttajien koko ajan kasvaviin odotuksiin sujuvista toimituksista. Suunnitelmissamme on moderni terminaali, jossa hyödynnetään tehokkaasti liiketoimintaamme tukevaa automatiikkaa ja joka tukee kasvu- ja vastuullisuustavoitteitamme”, kertoo Johanna Starck, Chief Operating Officer PostNordilta.

”Koronapandemia on osaltaan kiihdyttänyt verkkokaupan kasvua ja toimitusketjun tehokkuus on entistä tärkeämmässä roolissa. Olemme iloisia voidessamme tarjota PostNordille hyvän sijainnin ja tilaratkaisun, joka palvelee heidän kasvavan toimintansa tarpeita”, toteaa johtaja Timo Lehmus YIT:ltä.

Rakennukselle tullaan hakemaan LEED Silver -ympäristösertifiointia.

Vapaat logistiikkatilat ja tuotantotilat

HAE TÖIHIN HANKKEISIIMME

Tiedot

Projektin nimi
Vt4 Logistics
Kaupunki
Vantaa
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Toimitilat