Koulujen elinkaarihankekokonaisuus I, Kuopio

Kuopion kouluista aikanaan paljastuneet home- ja kosteusongelmat pakottivat mittavaan korjausrakentamiseen.

Urakoimaamme elinkaarihankekokonaisuuteen kuuluvat kahden koulun peruskorjaus sekä kahden uuden koulun ja päiväkodin rakennustyöt.

Hanke kattaa vanhojen kiinteistöjen korjaamisen ja uusien rakentamisen sekä kaikkien kohteiden 25 vuoden käyttö-, huolto- ja ylläpitovastuun. Kuopion kaupungille pitkäaikaisesta kumppanuudesta on paljon etuja. Pitkä elinkaarivastuu kannustaa rakentamaan laadukkaasti ja myös pitämään tilat kunnossa. Kohteet ovat Puijonsarven koulu, Martti Ahtisaaren koulu ja Puijonlaakson päiväkoti uudisrakennuksina sekä peruskorjattavat Rajalan ja Pohjantien koulut.

– Elinkaarirakentajan täytyy ymmärtää omistajan tarpeiden lisäksi myös käyttäjien tarpeet, sanoo YIT:n  elinkaariliiketoiminnan johtaja Esa Kemppainen.

Tavoitteena on turvata kohteiden käytettävyys, turvallisuus, terveellisyys, ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. Tavoitteiden toteutumista seuraamme säännöllisesti yhteisissä tapaamisissa Kuopion kaupungin, tilojen käyttäjien ja palveluntuottajien kanssa. Käyttäjien toiveet ja tilojen toimivuuden heidän kannaltaan voimme varmistaa osallistumalla opettajien kokouksiin, oppilaskunnan tapaamisiin sekä kummiluokkatoimintaan.

Vastaamme rakennusten suunnittelusta, rakentamisesta, palvelujakson toimenpiteiden toteuttamisesta ja kiinteistöjen luovutuskunnosta. 

Martti Ahtisaaren koulu

Martti Ahtisaaren koulu on uuden kaupunginosansa suurin rakennus ja muodostaa viereisen liikerakennuksen kanssa alueen toiminnallisen keskuksen. Koulun hahmo on voimakas ja selkeästi tunnistettava.

Koulun tiloissa toimii vakituisesti yksitoista luokkaa (ensimmäisestä viidenteen), kolme erityisharjaantumisluokkaa,  viisi pienesikouluryhmää, iltapäivä- ja toimintakerhoja, koululaisten kaakaotupa, terveydenhoitaja, koulupsykologi, neuvola, englantilainen leikkikoulu sekä perjantai-iltaisin nuorison yökahvila.

Liikuntasalia, musiikkiluokkaa sekä yksittäisiä erityisaineopetustiloja käyttävät muun muassa urheiluseurat, kansalaisopisto ja erilaiset yhdistykset.

Puijonsarven koulu

Kuopion Päivärannassa keskeisellä paikalla sijaitseva Puijonsarven uusi koulu valmistui vanhan koulurakennuksen viereen.

Tiloissa toimii 12 alakoulun luokkaa ja 10 yläkoulun luokkaa. Lisäksi tiloissa toimii kaksi esikouluryhmää ja iltapäiväkerho. Iltaisin ja viikonloppuisin liikuntasali on urheiluseurojen ja yhdistysten käytössä.

Rajalan koulu

Musiikkipainotteisessa Rajalan koulussa suoritettiin peruskorjaus samalla kun koulua laajennettiin uudella kuoro- ja harjoitustilalla. Muutoksilla on edistetty koulun opetuksen musiikkipainotteisuutta ja yleistä ajanmukaisuutta sekä parannettu rakennuksen sisäisiä kulkuyhteyksiä ja esteettömyyttä.

Tiloissa toimii alakoulun 1. - 6. luokat. Lisäksi koululla toimii kouluterveydenhoitaja, neuvola ja iltapäiväkerho. Liikuntasalia, musiikkiluokkaa sekä yksittäisiä luokkatiloja käyttävät urheiluseurat, kansalaisopisto ja yhdistykset. Koulussa on myös erillinen kuoroharjoittelutila.

Pohjantien koulu

Pohjantien koulu on noin 400 oppilaan musiikkipainotteinen peruskoulu, jossa toimii yhteistyössä yleisopetuksen luokkia sekä erityisluokkia.

Tiloissa toimii vakituisesti alakoulun 1. - 4. luokat, erityisopetusluokat 1. - 9., esikoulu, valmistuskeittiö, kouluterveydenhoitaja sekä äitiys- ja lastenneuvola.

Puijonlaakson päiväkoti

Kuopion Puijonlaakson kaupunginosaan valmistunut päiväkoti sijaitsee luonnon keskellä, lähellä Puijoa.

Päiväkodissa toimii neljä ryhmää. Jokainen ryhmä muodostuu omasta sisäänkäynnistä, märkäeteisestä, ryhmätilasta ja lepohuoneesta. Päiväkodin yhteiskäytössä on mm. vesileikkiallas, liikuntasali ja työverstas.

Lue lisää toteuttamistamme elinkaarihankkeista

Elinkaarirakentaminen

Tiedot

Projektin nimi
Kuopion koulujen elinkaarihanke I
Kaupunki
Kuopio
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit