K3 North logistiikkakiinteistö, Vantaa

Rakensimme modernin logistiikkarakennuksen. Ankkurivuokralainen Oda hyödyntää tiloja ruoan verkkokaupan keräilykeskuksena.

Olemme rakentaneet Odalle uuden ajan keräilykeskuksen Vantaan Viinikkalan logistiikkakeskittymään. Oda on norjalainen ruoan verkkokauppatoimija ja tilat ovat Odan ensimmäinen Norjan rajojen ulkopuolinen keräilykeskus. Toimintamalli perustuu tehokkaaseen automaatioon ja datan hyödyntämiseen.

Keräilykeskuksen yhteyteen toteutimme myös Odan Suomen pääkonttoritilat ja kokonaisuudessa tilat ovat 14 000 neliötä. Tilat pystyvät palvelemaan yli kahden miljoonan suomalaisen kuluttajan verkkokauppatilauksia. Koko kiinteistö on suuruudeltaan noin 20 600 neliömetriä.

Odan tilat on luovutettu käyttöön marraskuussa 2021. Kiinteistö valmistui  kokonaisuudessaan tammikuun 2022 loppuun mennessä ja sille haetaan LEED Silver -ympäristösertifiointia.

Viinikkalan K3 logistiikka-alue täytti Odan toiveet sijainnillaan

”YIT:llä kehitysvaiheessa olleen hankkeen tilat on nyt räätälöity meidän tarpeisiimme. Suunnitellut ratkaisut määrittelevät laatutason jatkoa ajatellenkin korkealle. Tällä on meille erityinen merkitys, koska keräilykeskus on ensimmäinen Norjan ulkopuolella”, vahvistaa Odan kansainvälisestä laajentumisesta vastaava johtaja Geir Anders Haga.

”Keräilykeskuksen sijainti on erinomainen, pääsemme keskelle pääkaupunkiseudun kuluttajamarkkinaa ja pystymme palvelemaan yli kahta miljoonaa potentiaalista ruokakaupan asiakasta”, sanoo Oda Suomen toimitusjohtaja Tobias Niemi.

”Olemme yhdessä etsineet ratkaisuita keräilykeskuksen tekniseen toteutukseen, muun muassa kylmälogistiikkaan ja sen mahdollisimman suureen energiatehokkuuteen. Ympäristövastuullisuus on tärkeässä roolissa ja esimerkiksi aurinkoenergiajärjestelmää varten on tehty varaukset”, kertoo hankekehityspäällikkö Anne Suojoki YIT:ltä.

”YIT on ollut meille hyvä kumppani; rakennusaikainen yhteistyö on ollut sujuvaa ja projekti on edennyt turvallisesti ilman koronan aiheuttamia haasteita”, kiittelee Oda Suomen operatiivinen johtaja Timo Ponkkonen.

Odan käyttöön pääosin rakennettava kiinteistö Vantaan Viinikkalassa on viimeinen K3 -hankekehityskokonaisuuden kohde. YIT on strategiansa mukaisesti kehittänyt ja vaiheittain toteuttanut K3 -alueen, jossa jo toimivat muun muassa Wihuri, Suomen Rahapaja, Posti, Forsman tee ja VAK Huoltopalvelut.

Logistiikka- ja tuotantotilat

HAE TÖIHIN HANKKEISIIMME

Toimitilat Vantaalla

Tiedot

Projektin nimi
K3 North
Kaupunki
Vantaa
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat