Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin laajennus, Vantaa

Toimimme projektinjohtourakoitsijana Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin laajennustöissä, joilla kehitetään lentoaseman kapasiteettia.

Laajennuksen jälkeen lentoasemalle mahtuu muun muassa entistä suurempi määrä uusia laajarunkokoneita. Tiloissa sijaitsee myös uusi turvatarkastus. Lisäksi laajennamme matkatavarakäsittelyn tiloja ja rakennamme erillisen bussiterminaalin palvelemaan lisääntyviä kenttäpaikkoja.

Rakennustyöt alkoivat syksyllä 2015 ja valmistuvat vuonna 2021. Koko laajennuksessa urakoimme lentoasemalle noin 75 800 bruttoneliötä lisätilaa.

Käytössä koko rakennustyön ajan

Lentoasema on työympäristönä erittäin vaativa, muun muassa tiukkojen rajoitusten ja turvallisuutta koskevien erityismääräysten vuoksi. Terminaalirakennus on käytössä koko laajennustyön ajan, ja pyrimme hoitamaan työt niin, että niillä on mahdollisimman vähän vaikutusta aseman matkustajaliikenteen sujuvuuteen.

Näin mittava laajennus vaatii työmallin, joka mahdollistaa asiakkaan ja urakoitsijan saumattoman yhteistyön. Projektia johdetaan big room -työskentelymallilla, joka on vetovastuullamme. Big roomissa projektin eri toimijat työskentelevät yhdessä ja samassa tilassa. Samassa big roomissa on mukana myös Destia, joka toimii laajennuksen asematason allianssiurakoitsijana. YIT:lä ja Destialla on yhteiset projektitavoitteet.

"Helsinki-Vantaan lentoasema on johtava vaihtokenttä Euroopan ja Aasian välisessä lentoliikenteessä. Terminaalia laajentamalla pystymme tarjoamaan matkustajille entistä laadukkaampaa palvelua ja mahdollistamme entistä suurempien laajarunkokoneiden saapumisen Helsinki-Vantaalle", toimitusjohtaja Kari Savolainen Finavialta kertoo.

Lisätietoja lentoaseman laajennuksen etenemisestä:

Katso Finavian videolta (2017) miltä Helsinki-Vantaalla näyttää tulevaisuudessa. Näe myös työmaan huikeat maisemat Euroopan vahvimman siirrettävän torninosturin huipulta (2017). 

 

Tiedot

Projektin nimi
Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaalin laajennus
Asiakas
Finavia
Kaupunki
Vantaa
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit