Helsingin yliopiston päärakennuksen korjaus

Kulttuurihistoriallisesti huomattava, suojeltu rakennus Helsingin ytimessä korjataan vastaamaan nykyisiä teknisiä ja toiminnallisia vaatimuksia.

Korjauksessa talotekniikkaa uudistetaan, esteettömyyttä parannetaan ja opetustiloja modernisoidaan. Uudistukset tehdään historiaa kunnioittaen niin, että ulkonäkö yksityiskohtia myöten säilyy alkuperäisen mukaisena. Opiskelutilat modernisoidaan ja suunnitellaan muuntojoustaviksi ja monikäyttöisiksi, julkisivu kunnostetaan ja kattorakenteet uusitaan. Myös esteettömyys, tila- ja paloturvallisuus sekä sisäilmaolosuhteet paranevat.

”Haluamme kunnioittaa peruskorjauksessa Helsingin yliopiston uniikkia historiaa ja suomalaisuuden syvintä olemusta. Vaikka päivitämme tilat vastaamaan nykyajan tarpeita, on rakennuksen kulttuuriperinnöllisen arvon vaaliminen elintärkeää”, kertoo Helsingin yliopiston vararehtori Tom Böhling.

Rakennus on valmistunut vuonna 1832. Hankesuunnitteluvaiheessa on tehty yhteistyötä Museoviraston kanssa.

Tilat otetaan käyttöön vaiheittain, ensimmäinen vaihe valmistuu heinäkuussa 2021. Hanke toteutetaan allianssimallilla. Allianssissa hankkeen tilaajana toimii Helsingin yliopiston rahastot, urakoitsijana YIT ja hankkeen arkkitehtisuunnittelijana Jeskanen-Repo-Teränne Arkkitehdit Oy.

Kohde valittiin Vuoden työmaaksi vuonna 2020. Kokemus auttaa historiallisten rakennuskohteiden suunnittelussa ”Historiallisten arvorakennuksien peruskorjaaminen on yksi YIT:n erikoisosaamisalueista” kertoo YIT:n korjausrakentamisen johtaja Kalevi Stenman.

Kohteelle haetaan RTS-ympäristöluokitus.

Peruskorjauksen I vaihe on valmistunut. Vaiheen II työt aloitettiin elokuussa 2021 ja kohteen on määrä valmistua kesällä 2023.

Lue lisää korjausrakentamisesta

Ota yhteyttä korjausrakentamiseen

Tiedot

Projektin nimi
Helsingin yliopiston peruskorjaus
Asiakas
Helsingin yliopiston rahastot
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Korjausrakentaminen

Linkit