Avolouhinta, Helsinki

Louhimme As Oy Berkkan tieltä pois kalliota 7000 m3 ktr.

Täydennysrakensimme Harjun kaupunginosassa Helsingissä 33 asuntoa sisältävää kerrostaloa tiiviisti rakennettuun kaupunkiympäristöön. Infra-segmentti louhi tilaa talon perustuksille poikkeuksellisen haastavana avolouhintana. Työ vaati huolellista suunnittelua ja toteutusaika oli pidempi kuin vastaavassa työssä, helpommassa paikassa.

Tontti sijaitsee olemassa olevan rakennuskannan keskellä ja etäisyydet ympäröiviin taloihin ovat pieniä. Louhittavaan kallioon rajautui myös viime vuosisadan alkupuolella rakennettu kerrostalo, joten kallio katkaistiin vaijerisahauksella tärinän pienentämiseksi.

Tärinämittarit mittasivat jatkuvasti työn edetessä tärinää ja räjäytysten aikana varmistettiin tarkkaan, ettei alueelle päässyt ihmisiä. Räjäytyksiin käytettiin pieniä panoksia.

Kaikkea kalliota ei poistettu räjäyttämällä ja osa kalliosta poistettiin kaivinkoneeseen asennettavalla kiilauslaitteella. Työmaalla ei tapahtunut yhtään tapaturmaa eikä läheltä piti tilannetta. Tuhannen neliön tontilla louhittavaa kalliota oli 7000 kuutiota. Työt toteutettiin suunnitellun aikataulun mukaisesti 4,5 kuukaudessa.

Maarakennus ja pohjarakentaminen

Helsingin Berkka – myytävät asunnot

Tiedot

Projektin nimi
As Oy Berkka avolouhinta
Asiakas
YIT
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra