Arlandan lentokentän logistiikkapiste, Tukholma, Ruotsi

Rakensimme kasvavalle Arlandan lentokentän alueelle Tukholmaan uuden logistiikkakeskuksen, joka ohjaa rakennustyömaiden rekkaliikennettä.

”Uudella logistiikkakeskuksella halutaan välttää liikenneruuhkia Arlandassa. Yritykset suunnittelevat ajonsa ja ilmoittavat logistiikkakeskukseen, milloin he haluavat kuljetuksen rakennustyömaalle. Kuorma-autot ajavat paikalle ja saavat ajan, milloin lastin voi tuoda”, työmaapäällikkö Jan Riddenhällkertoo.

Swedavian tilaama logistiikkakeskus rakennettiin vanhan sorakuopan päälle. Käsittelimme 12 000 kiintokuutiometriä paikalla ollutta soraa ja toimme työmaalle noin 20 000 tonnia murskattua kiveä. 

Tiukka aikataulu ja ympäristönsuojeluvaatimukset toivat haastetta projektiin.

Työt alkoivat kesäkuun 2017 puolivälin paikkeilla, ja logistiikkakeskus aloitti toimintansa suunnitelmien mukaan saman vuoden lokakuussa. ”Aikataulu oli tiukka, mutta pääsimme tavoitteisiin hyvällä suunnittelulla ja oikeilla resursseilla”, Riddenhäll kertoo.  

Arlandan logistiikkakeskus sijaitsee vesistönsuojelualueella, mikä luonnollisesti tuli huomioida pohjatöissä ja toimistorakennuksen rakentamisessa.

Peitimme ojat kumikankailla ja ohjasimme ja suodatamme sadevedet suojelualueen ulkopuolelle. Toimistorakennuksessa vessanpytyt käyttävät normaalia vähemmän vettä, joka menee suoraan tankkiin. Viemärivesi suodatetaan ja johdatetaan noin 700 metrin päähän vesisuojelualueelta.

Faktat
  • Logistiikkakeskus Arlandan lentokentälle
  • Rakennusaika: 6/2017 - 10/2017
  • Asiakas: Swedavia

Lue lisää toimi- ja logistiikkatilarakentamisesta

Tiedot

Projektin nimi
Arlandan lentokentän logistiikkapiste
Asiakas
Swedavia
Kaupunki
Tukholma
Maa
Sweden
Valmistumisvuosi
2017
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat