Kiinteistökehitys

Uusi elämä vanhalle kiinteistölle

Vuonna 1974: Vanha sähkölaitoksen konttori kuhisee sinipukuisia poliiseja. Helsingin Poliisilaitos on saanut uudet tilat aivan pääkaupungin ytimestä. Toiminnan myötä vanhassa, arvokkaassa talossa tehdään kuulusteluja ja selvitetään rikoksia. Poliisijohtajan työhuonetta kehutaan ja upeaa saunaosastoa käy huhujen mukaan testaamassa jopa Urho Kekkonen.

Vuonna 2017: Nainen lukee kirjaa takkatulen loisteessa Hotelli Lilla Robertsin aulassa. Pöydällä on viinilasi. Ryhmä turisteja saapuu vastaanottoon. Omassa huoneessaan Keski-Euroopasta saapunut bisnesmies valmistautuu seuraavan päivän kokoukseen. Kolme puheliasta naista vertailevat á la carte -annoksiaan ravintolassa.

Poliisitalo muuttuu hotelliksi, varuskuntarakennus hoivakodiksi, tupakkatehdas toimistoiksi, vanha liikekeskus moderniksi ostoskeskukseksi. Muutos onnistuu, kun tietää, miten se pitää tehdä. YIT:llä on vankka kokemus kiinteistöjen kehittämisestä ja korjaamisesta. Me tiedämme, miten vanha muuttuu taas uudeksi.

Vanhaa kiinteistöä ei kannata aina purkaa, sillä suuretkin muutokset ovat mahdollisia. Muutosten avulla kiinteistön elinkaari pitenee. Kehitystyö takaa myös sen, että tilat muuttuvat viihtyisiksi, tehokkaiksi ja nykyaikaisiksi.

Kiinteistökehitys kannattaa, sillä muutoksen myötä myös kiinteistön arvo nousee. Kokeneena kiinteistökehittäjänä YIT hoitaa niin kehitystyön, toteuttaa peruskorjauksen ja muutostyöt sekä etsii käyttäjät uusille tiloille.

Aikaisempi kokemuksemme haastavistakin kohteissa takaa sen, että toimintamme on tehokasta ja laadukasta.  Kestävän kiinteistökehittämisen lähtökohta on aina myös taloudellinen kannattavuus. Myös ympäristö kiittää, sillä moderniksi muutettu kiinteistö on energiaystävällinen.  Lisäksi kiinteistön käyttäjät ovat tyytyväisiä, sillä tilat on suunniteltu ja toteutettu käyttäjiä varten.

Kiinteistökehityksen avulla kiinteistö saa uuden elämän. Uudet käyttäjät elävöittävät koko lähialueen.  Näin kiinteistökehitys luo ympärilleen enemmän elämää kestävissä kaupungeissa.

Sanni Tuomainen
Liike, Hoiva, Hybridi
Olli Viita
Toimistot ja hotellit
Heikki Lähdesniemi
Logistiikka ja teollisuus
Hannu Soikkeli
Elinkaarihankkeet
Kari Pekkanen
Kiinteistöjohtaminen
Mikko Lempinen
Kiinteistökehitys
Janne Salonen
Hankekehitys, Tampere
Henrik Virta
Tonttien ostot ja myynnit
Sulje
Sulje
Lähetetään...