Perhelä-korttelin sopimuskokonaisuus hyväksytty Järvenpäässä

Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi Perhelän sopimuskokonaisuuden. Hankkeen kaavoitus on käynnistymässä ensi vuoden alussa.

Perhelä YIT
Perhelä YIT

YIT:n ja Järvenpään kaupungin ns. Perhelä-hankkeen yhteissuunnittelu on edennyt sopimusvaiheeseen.

Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi esityksen Perhelän korttelin sopimuskokonaisuudesta 11. marraskuuta.

Toteuttamissopimuksessa sovitaan mm. rakentamisen pääperiaatteista, asemakaavamuutoksesta ja aikataulutuksesta. Liitteenä olevassa kauppakirjassa sovitaan lisäksi Perhelä-korttelin myynnistä YIT:lle 10 miljoonalla eurolla. Myös YIT on hyväksynyt sopimuksen.

”YIT:n liiketoimintamallin ydin ja kasvumoottorimme on vastuullinen, asiakaslähtöinen kaupunkikehittäminen sekä kyky kehittää vaativia, suunnitteluvastuuta sisältäviä hankkeita. Perhelän yhteissuunnittelu on sujunut hienosti, mistä haluamme kiittää Järvenpään kaupunkia”, sanoo Sami Viitanen YIT:ltä.

Järvenpään ydinkeskustassa sijaitsevaan Perhelä-kortteliin on suunnitteilla 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa sekä toimisto- ja liiketilaa. Asuntoja suunnitelmassa on noin 300.

”Tämä on erittäin tärkeä merkkipaalu koko Järvenpään keskustan kehittämiselle. Hanketta on viety eteen päin eri vaiheissa yli kaksi vuosikymmentä. Keskustan kehittäminen on haastavaa palapeliä, jossa monen eri palan tulee loksahtaa paikalleen juuri oikeaan aikaan. YIT:n kanssa on tehty töitä taukoamatta koko kuluneen vuoden ajan ja yhteissuunnittelulla on saavutettu lopputulos, johon me kaupungin puolesta voimme olla äärimmäisen tyytyväisiä, iloitsee puolestaan Järvenpään kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

Perhelä-hankkeen kaavoitus käynnistetään näillä näkymin vuoden 2020 alussa laaditun sopimuksen sekä sen liitteenä olevien viitesuunnitelmien pohjalta.

Tavoitteena on aloittaa hankkeen rakentaminen mahdollisimman pian sen jälkeen, kun asemakaava on saanut lainvoiman ja hankkeella on rakennusluvat. Rakentamisen tavoiteltu alkamisajankohta on vuoden 2021 alussa.


Tutustu Perhelään