Vuosaaren lukio, Helsinki

Vuosaaren uusi lukio on moderni oppimisympäristö ja monitoimikeskus.

Vuosaaren ytimeen urheilutalon, metroaseman, Vuotalon ja kauppakeskus Columbuksen välittömään läheisyyteen noussut uusi lukiorakennus on osa Vuosaaren keskustan kehittämishanketta. Kaupunkikuvallisilla arvoilla ja arkkitehtuurilla on ollut korkea painoarvo talon suunnittelussa.

Vastasimme hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta. Talotekniikasta, kiinteistön huollosta sekä kunnossapidosta vastasi Caverion. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastasi Verstas ArkkitehditLukiorakennus on Helsingin kaupungin ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettu hanke.

Vuosaaren lukion suunnittelussa on kiinnitetty erityisesti huomiota tilojen käytettävyyteen. Ne tukevat lukion musiikki- ja teknologiapainotteista opetusta ja taiteen perusopetusta. Lukiolle on toteutettu 900 opiskelijan nykyaikainen oppimisympäristö, joka tarjoaa mahdollisuudet yhteistyöhön ja monipuolisten työtapojen käyttöön.

Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu myös sen rooli sivistyksen ja vapaa-ajan monitoimikeskuksena. Se tuo kaivattua lisätilaa lähes 40 000 asukkaan Vuosaaren kaupunginosan asukastoiminnalle ja järjestöille sekä tapahtumille erityisesti iltaisin ja viikonloppuisin.

Elinkaarimallilla varmistetaan, että rakennetut tilat ovat turvalliset ja terveelliset. Suunnitelmallisen ylläpidon ja energiatehokkuuden maksimoinnin ansiosta kiinteistön hiilijalanjälki voidaan pitää mahdollisimman alhaisena.

Lue lisää:
Elinkaarihankkeistamme

Katso video Vuosaaren lukiosta:

Tiedot

Projektin nimi
Vuosaaren lukio
Asiakas
Helsingin Kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Elinkaarihankkeet