Postitalon uudisrakennus- ja saneerausurakka, Tampere

Postitalon kiinteistö Tampereella elää ja kehittyy: laajennettuna ja saneerattuna se tarjoaa uusia asuntoja, työtiloja ja palveluja kaupungin keskustassa.

Tampereen ydinkeskustassa kerrostalo As Oy Tampereen Posteljooninpuisto on yhdistelmä uutta ja vanhaa: saneerasimme Tampereen Postitalon katutason toimistotilat ajanmukaisiksi ja kasvatimme kiinteistön kymmenkerroksiseksi uudisosalla, johon sijoittuu uusia toimistotiloja ja 89 uutta asuntoa.

Näkyvällä ja keskeisellä paikalla sijaitsevasta kiinteistöstä kehitettiin kaupunkikuvallisesti mielenkiintoinen ja eheä kokonaisuus. Julkisivut ovat näyttävät lasi- ja levypintoineen. Niissä käytetään muun muassa silkkipainettua lasipinnoitusta, jonka kuvioinnista heijastuu vanhan Postitalon henki.  

Tontin sijainti tiiviissä ydinkeskustassa edellyttää tarkkaa tilankäyttöä; esimerkiksi oleskelu- ja leikkialueet on sijoitettu katolle.

Myös rakentamiselle keskustasijainti asettaa omat haasteensa esimerkiksi logistiikan suhteen. Kuljetukset on suunniteltava erityisen tarkasti, sillä rakentamisen aikaista varastotilaa ei ole käytettävissä. 

Uudisrakennuksen runkorakenne on toteutettu pilari-laattajärjestelmällä, kantavat välipohjat paikalla valetusta teräsbetonista. 

Huoneistojen koot ovat 24 m2–137 m2. Kaikissa huoneistoissa on parveke sekä lattiaviilennys ja -lämmitys. Kiinteistössä on 16 autopaikkaa. Toimisto- ja liiketilojen käyttäjiä ovat muun muassa kiinteistön omistaja Fennia sekä Lidl-kauppaketju. 

Lue lisää korjausrakentamisen palveluistamme

Tiedot

Projektin nimi
Tampereen Postitalon uudisrakennus- ja saneerausurakka
Asiakas
Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia
Kaupunki
Tampere
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat

Linkit