Porkkalankatu 5:n peruskorjaus, Helsinki

Peruskorjasimme Helsingissä Porkkalankatu 5:n toimiston moderniksi työtilaksi, käyttäjien tarpeisiin räätälöitynä.

Länsiväylän päässä, Helsingin Ruoholahdessa sijaitseva vuonna 1984 valmistunut talo ehti olla pari vuotta tyhjillään, kunnes Aberdeen Asset Management osti talon ja modernisoi tilat uusia vuokralaisia varten. 1980-luvun toimistotalo oli vielä nuori ja talon runko hyvässä kunnossa. Sisätilojen koppikonttorit ja pitkät käytävät sen sijaat vaativat pientä ilmeen kohentamista perusteellisempaa käsittelyä.

Cargotec oli vuonna 2011 etsinyt uusia pääkonttoritiloja jo pari vuotta. "Helsingissä oli puoli miljoonaa neliötä vapaita toimistotiloja, mutta sitä oikeaa ei tahtonut löytyä", Cargoteckin kiinteistöjohtaja Kauko Autio kertoo.

Cargotecin toivelistalla oli toimiva avotoimisto hiljentymis- ja ryhmätyötiloineen sekä sijainti pääkonttorialueella, hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Peruskorjasimme Helsingissä Porkkalankatu 5:n toimiston moderniksi työtilaksi, käyttäjien tarpeisiin räätälöitynä. Talotekniikassa koettiin varsinainen vallankumous. Kesällä tilat viilenevät Helsingin Energian kaukojäähdytyksellä. Valokuituverkko toimittaa bitit liukkaasti ympäri maailmaa, ja sähköä on saatavilla ilman ärsyttäviä jatkojohtoja. Rakennuksen tuhansia valaisimia ohjataan energiatehokkaasti valaistustarpeen mukaan.

Aberdeen Asset Managementin omistaman rakennuksen käyttöaste oli peruskorjauksen jälkeen 100 prosenttia. "Peruskorjaus on uudisrakentamiseen verrattuna ekologisempi vaihtoehto. Kohde sijaitsee valmiissa kaupunkirakenteessa ja voi hyödyntää olemassa olevaa infrastruktuuria", taloa hallinnoivan Aberdeen Asset Management Finland Oy:n Asset Manager Pekka Huttunen toteaa.

Lue lisää korjausrakentamisen palveluistamme

Tiedot

Projektin nimi
Porkkalankatu 5:n peruskorjaus
Asiakas
Aberdeen Asset Management Finland Oy
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2012
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Korjausrakentaminen