NREP Logicentersin logistiikkatilat, Turku

Rakensimme modernit logistiikkatilat Finnish Design Shopin käyttöön

Toteutimme logistiikkakiinteistöjä kehittävän ja omistavan NREP Logicentersin kanssa modernit ja korkealaatuiset toimisto- ja varastotilat Turun kehätien varteen. Pääsuunnittelijana toimi logistiikkarakentamiseen erikoistunut Arkkitehtiruutu Oy, julkisivujen suunnittelusta vastasi Avanto Arkkitehdit Oy, sisätiloista Studio Joanna Laajisto Oy.

Kiinteistö rakennettiin Turkuun lähelle lentoasemaa. Tilat on vuokrattu pohjoismaista designia myyvälle Finnish Design Shopille sen verkkokauppaliiketoimintaan. Kansainvälisen verkkokaupan kasvun takia logistiikkakeskuksen sijainti lentokentän läheisyydessä oli erityisen tärkeää. Tiloissa on Finnish Design Shopin pääkonttori, showroom verkkokaupan tuotevalikoiman esittelyyn sekä henkilöstöravintola.

Kokonaisuus sisälsi toimisto-, terminaali- ja varastotilojen lisäksi piha- ja liittymäalueiden rakentamisen. Hankkeen laajuus on noin 12 000 m2 ja tilavuus noin 153 700 m3.

Hanke toteutettiin sovellettuna KVR-urakkana tiiviissä yhteistyössä tilaajan kanssa. Rakentaminen käynnistyi lokakuussa 2020 ja kohde valmistui elokuussa 2021, kokonaisrakennusajan ollessa noin 10 kuukautta. Haastetta rakentamiseen lisäsi runkotyön ajoittuminen talveen sekä käyttäjän ja tilaajan hankintojen suuri määrä.

Vastuullisuus ja design keskiössä

Näyttävän rakennuksen pääpintamateriaaleina on käytetty betonia, puuta ja lasia. Kiinteistön energiatehokkuuteen on panostettu. Rakennus lämpiää maalämmöllä ja sähköä tuotetaan omalla aurinkovoimalalla. Kestävä kehitys on huomioitu pienimmissäkin yksityiskohdissa. Rakentamisen aikana tontilla olevia puita pyrittiin säilyttämään mahdollisimman paljon, jotta ympäristö säilyisi viihtyisänä.

Rakennukselle on myönnetty BREEAM Excellent ympäristöluokitus.

Katso vaPaat Logistiikka- ja tuotantotilamme

Toimitilarakentaminen

Tiedot

Projektin nimi
NREP Logicentersin logistiikkatilat
Asiakas
NREP Logicenters
Kaupunki
Turku
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat