Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampus, Helsinki

Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksesta kasvaa uusi maamerkki Itä-Helsinkiin Kehä 1:n varteen ja moderni oppimis- ja työskentely-ympäristö opiskelijoille ja työntekijöille.

Rakennamme Myllypuron korkeakoulukampuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun käyttöön. Hyvinvoinnin rakentajien kampus muodostuu neljästä U-kirjaimen muotoisesta, toisiinsa kytketystä rakennuksesta. Ensimmäinen vaihe valmistui tammikuussa 2019, ja kampukselle muutti noin 3 000 kiinteistö- ja rakennusalan sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijaa ja noin 250 työntekijää.

Korkeakoulukampus palvelee aikanaan yhteensä 6 000:ta opiskelijaa ja 500:a henkilöstön asiantuntijaa. Tavoitteena on luoda innostava ja avoin oppimisen verkosto, joka lisää koko alueen elinvoimaisuutta. Valmistuttuaan kampus on Metropolian neljästä kampuksesta suurin.

Rakennuksen alle tehdään huoltopiha ja 200 autopaikan parkkihalli. Kampukselle tulee lisäksi kaksi isoa auditoriota, kokous- ja ravintolakeskus, kaksi liikuntahallia pihakannen alle, terapia-allas, kliinisiä laboratoriotiloja, simulaatiokeskus, kliinisen hoitotyön tilat, laajat apuvälinekeskuksen työpajatilat, insinööriopintoihin liittyvät betoni- ja talotekniikan laboratoriot, modernit 1 600 neliön kirjaston palvelut sekä Metropolian omia liiketiloja. Lisäksi kampuksella on runsaasti henkilöstön työskentelytiloja, jotka on suunniteltu monitilatoimistokonseptin mukaisesti.

Hyvinvoinnin rakentajien kampukseksi kuvailtu Myllypuron korkeakoulukampus sijaitsee vilkkaiden liikenneväylien yhtymäkohdassa. Rakennushankkeen yhtenä tavoitteena on luoda ammattikorkeakoulun rakennuksesta maamerkki Kehä I:n ja Myllypuron keskustan suuntaan. Rakennukset sijoittuvat tiiviisti tontille osin metroradan päälle. Myllypuron metroasema sijoittuu rakennuksen pääsisäänkäynnin edustalle. Metrokannen alueen pintarakenteet valmistuivat kesällä 2019.

Lue lisää toimitilarakentamisesta

Lisätietoja MYLLYPURON KAMPUKSESTA

Tiedot

Projektin nimi
Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampus, Helsinki
Asiakas
Helsingin kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2019
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat
Erityistä
Koko: noin 56 000 m2, enimmillään seitsemän kerrosta ja pysäköintitilat. Rakennusaika 2016–2019.