Puurakenteinen Mansikkalan koulu Imatralla toimii myös monitoimitalona.

imatra.kuvat.fi
imatra.kuvat.fi

Olemme rakentaneet Suomen suurimman puukoulun Imatran Mansikkalaan. Elinkaarimallilla toteutettu hanke kattoi kohteen suunnittelun, rakentamisen sekä 20 vuoden ylläpidon. Koulukampus valmistui syksyllä 2020.

Toteutimme koulukeskukseen oppimistilat noin 1 350 lapselle ja nuorelle aina päiväkodista lukioon. Kiinteistöön tuli myös tilat oppilashuollolle. Lisäksi tiloihin on sijoitettu neuvola sekä toimitiloja työväenopistolle ja yhdistyksille. Kaksikerroksisessa rakennuksessa on noin 15 300 bruttoneliömetriä.

”Olemme innoissamme, että voimme olla tässäkin kaupunkina edelläkävijä. Rakennamme puukoulua, joka tulee olemaan monitoimitalo kuntalaisten käyttöön", totesi Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino hankkeen alkaessa.

”Elinkaarimalli sopi kohteeseen hyvin, koska yhteen oli sovitettava suuri määrä erilaisia tilatarpeita ja näkökulmia”, kertoo YIT:n elinkaariprojektien suunnittelujohtaja Matti Varstala. ”Yhteistyössä olemme luoneet rakennuksen, joka on toimintavarma pitkälle tulevaisuuteen.”

Koulu sai kunniamaininnan Vuoden Puupalkinto 2020 -kilpailussa.

Lue lisää elinkaarirakentamisesta

Lue lisää toimitilarakentamisesta

 

Katso myös Mansikkalan koulun oma esittelyvideo, josta näet millainen lopputuloksesta tuliValokuvat ja video: Imatran kaupunki / imatra.kuvat.fi

Tiedot

Projektin nimi
Imatran puukoulu
Asiakas
Imatran kaupunki
Kaupunki
Imatra
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2020
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat