Lönnrotinkatu 11:n peruskorjaus, Helsinki

Lönnrotinkatu 11 on alun perin vuonna 1972 valmistunut toimistorakennus, joka sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, erinomaisten liikenneyhteyksien äärellä.

5-kerroksiselle kiinteistölle tehtiin peruskorjaus, jonka yhteydessä rakennettiin aivan uusi 6. kerros. Kiinteistöstä säilytettiin ainoastaan runko ja talon identiteetti. Esimerkiksi julkisivu sai uuden alumiiniverhoilun talon alkuperäisessä hengessä. Sisätilat on uudistettu vastaamaan nykypäivän toimitilan vaatimuksia ja elinkaaren päähänsä tullut talotekniikkajärjestelmä muutettiin nykyaikaiseksi ja energiaa säästäväksi. Kiinteistössä hyödynnetään uusinta tekniikkaa niin rakenteissa, materiaalivalinnoissa kuin myös älykkäissä teknisissä ratkaisuissa, ja sille on myönnetty korkeimman eli platinatason LEED-ympäristösertifikaatti.

3 800 neliön laajuisen toimistotalon peruskorjaus valmistui vuonna 2016. Toimistokerrokset sijoittuvat kerroksiin 2 - 6, ja ankkurivuokralaisena toimii Lexia Asianajotoimisto Oy. Suunnittelussa huomioitiin erityisesti tilojen joustavuus, jolloin ne ovat helposti muunneltavissa erilaisiin käyttötarpeisiin. Asiakaskohtaiset ratkaisut toteutettiin tilatarpeiden mukaisesti. Liiketilat säilyivät rakennuksen kivijalassa, jossa toimii CMB Restaurants Helsinki Oy:n ravintola Lönkka. Kiinteistöön kuuluu myös ydinkeskustan toimitiloille harvinainen oma pysäköinti noin 40 autolle.

Lue lisää korjausrakentamisen palveluistamme

Tiedot

Projektin nimi
Lönnrotinkatu 11
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2016
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Korjausrakentaminen