Eteläesplanadi 18 arvokiinteistön peruskorjaus, Helsinki

Peruskorjasimme Eteläesplanadi 18:ssa sijaitsevan arvokiinteistön Helsingin keskustassa.

Työt alkoivat tammikuussa 2016 ja valmistuivat keväällä 2017.

Eteläesplanadi 18 edustaa puhdaslinjaista, modernia funktionalistista arkkitehtuuria – samaan aikaan se kuitenkin muodostaa 1800-luvun neoklassisten naapurirakennustensa kanssa ehjän ja harmonisen kokonaisuuden. 

Arkkitehti J. S. Sirénin suunnittelemaan vuonna 1935 valmistuneeseen liike- ja toimistotaloon tehtiin urakassa merkittävä peruskorjaus, jossa uusimme kokonaan tilajärjestelyt, pintarakenteet ja talotekniikan sekä kunnostimme julkisivuja.

Kahdeksankerroksisen talon kokonaispinta-ala on 11 188 bruttoneliömetriä. YIT vastasi urakan suunnittelunohjauksesta ja toteutuksesta. 

Rakennus kuuluu valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön osana Esplanadi-Bulevardi -puistokatuja, ja se on suojeltu. Muutokset tehdään rakennuksen ominaispiirteitä, henkeä ja kaupunkikuvallista merkitystä kunnioittaen.

”Peruskorjauksen yhteydessä teimme kiinteistöön energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä ja haimme kiinteistöön ympäristösertifiointia. Kiinteistön loistava sijainti yhdistettynä vakavaraiseen ja arvostettuun pääkäyttäjään mahdollistivat mittavan peruskorjauksen”, toteaa LähiTapiola kiinteistövarainhoidon kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli.

”Olemme korjanneet viime vuosina useita arvokiinteistöjä Helsingin keskustassa. Peruskorjauksen jälkeen vuokralaiset saivat käyttöönsä nykyaikaiset, tehokkaat ja viihtyisät työskentelytilat”, kertoo Suomen talonrakentamisen johtaja Pauli Mäkelä YIT:ltä.

Tiedot

Projektin nimi
Eteläesplanadi 18 arvokiinteistön peruskorjaus
Asiakas
LähiTapiola
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2017
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Korjausrakentaminen

Linkit