Aleksanterinkatu 7 kiinteistön peruskorjaus, Helsinki

Peruskorjasimme vuonna 1932 valmistuneen Aleksanterinkatu 7 kiinteistön tilat moderneiksi ja energiatehokkaiksi toimistotiloiksi. Talon sisätilat kokivat täydellisen muutoksen.

Peruskorjasimme vuonna 1932 valmistuneen Aleksanterinkatu 7:n kiinteistön tilat moderneiksi ja energiatehokkaiksi toimistotiloiksi. Talon sisätilat kokivat täydellisen muutoksen. Peruskorjaus toteutettiin 10/2013 – 4/2015.

Toimimme peruskorjauksen projektinjohtourakoitsijana. Vastuullemme kuului rakennustöiden lisäksi kiinteistön talotekniikan uusiminen sekä käyttäjän hankintojen koordinointi ja muutostöiden toteutus. Rakennuksen omistaa Helsingin yliopiston rahasto, ja tilojen käyttäjänä on ympäristöministeriö.

Tilojen energiatehokkuuteen ja muunneltavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Talon katolle on rakennettu yli sadan neliön suuruinen aurinkovoimala, joka tuottaa osan ministeriön käyttämästä sähköstä.

”Rakentamisen suurimpia haasteita toivat tilan ahtaus niin rakennuksen sisällä kuin ulkopuolella, logistiikkaan liittyneet järjestelyt sekä eri töiden yhteensovittaminen siten, että lopputuotteelle asetut laadukkaat tavoitteet saavutettaisiin”, tuotantojohtaja Elisabet Örlund YIT:ltä kertoo.

Korjaustyössä on huomioitu suojellun rakennuksen erityisvaatimukset. Osa alkuperäisistä sisätiloista, kuten pääsisäänkäynnin läheisyydessä sijaitseva pankkisali, on entisöity perinteitä kunnioittaen.

”Vaikka aikataulu- ja kustannuspaineet sekä suunnitelmien laajatkin muutostarpeet olivat paikoin merkittäviä ja vaativat rohkeita päätöksiä, hanke vietiin maaliin päämäärätietoisesti alkuperäisistä tavoitteista ja laatutasosta tinkimättä. Lopputulos puhuu puolestaan”, Örlund toteaa. 

Lue lisää korjausrakentamisen palveluistamme

Tiedot

Projektin nimi
Aleksanterinkatu 7 peruskorjaus
Asiakas
Helsingin yliopiston rahasto
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2015
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Korjausrakentaminen