Soratien pölynsidonta

Teemme sorateiden pölynsidontaa pitkällä kokemuksella ympäri Suomen


Pölyämätön tie on mukavampi ja turvallisempi käyttää. Pölynsidonnan avulla parannetaan näkyvyyttä, liikenneturvallisuutta ja tien varrella asuvien viihtyisyyttä.

YIT toteuttaa sorateiden pölynsidontaa koko Suomessa laadukkaasti ja pitkällä kokemuksella. Teemme pölynsidontaa sekä perinteisellä suolauksella että luonnonmukaisella Dustexilla. Tarjoamme joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan pölynsidontaa urakkapalveluna tai toimitamme asiakkaalle tarvittaessa materiaalin työtä varten.

Pölynsidonnan hyödyt

Soratien pölynsidonnalla on lukuisia hyötyjä, sillä se

  • madaltaa kunnossapitokustannuksia,
  • säilyttää hienoaineksen ja ehkäisee pölyämistä,
  • hillitsee kuoppien syntymistä,
  • vähentää soran lisäyksen ja höyläyksen tarvetta,
  • kohentaa tien kestävyyttä ja
  • pienentää routimisvaurioita.

Dustex on vastuullisin valinta

Dustex on lignosulfonaattia sisältävä teiden pölynsidonta-aine, jota on käytetty maailmalla jo vuosikymmeniä teiden pölynsidontaan. Lignosulfonaatti on luonnollista, uusiutuvaa ja myrkytöntä. Dustex levitetään teille nesteenä ja sen levitykseen käytetään perinteisiä teiden kasteluun käytettäviä laitteistoja. Dustex on lisäksi edullisempaa ja kustannustehokkaampaa muihin ympäristöystävällisiin pölynsidonta-aineisiin verrattuna. 

Dustex on vastuullisin valinta sorateiden pölynsidontaan, koska sen hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät, kuin muissa yleisesti käytetyissä teiden stabilointi- tai pölynsidonta-aineissa. Sen tuottaminen myös sitoo hiilidioksidia, koska se on puun kuitujen sidosaine ja selluntuotannon ylijäämätuote. Dustex on hiilinegatiivinen ja sillä on EPD-ympäristötuoteseloste.

Yhteistyössä Borregaarin kanssa

Dustex® on norjalaisen Borregaardin tuote. Yritys keskittyy ympäristöystävällisten biokemikaalien valmistukseen, joilla voidaan korvata fossiilipohjaisia tuotteita. Yritys työllistää noin 1100 henkilöä ja toimii 13 maassa. 

Tutustu Dustexiin Borregaardin sivuilla

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää

Timo Paavilainen
Tekninen johtaja
Kunnossapito

Ota yhteyttä

Yhteydenottolomake

Kuvailethan asiasi tarkasti, jotta oikea tiimi osaa vastata sinulle. Voit myös lähettää suoraan viestiä infra@yit.fi.

Toimiala
Toivon yhteydenottoa