Marian alueen kehittäminen, Helsinki

Helsingin kaupunki haluaa olla kasvuyritysten kehittymisen ja uusien ideoiden mahdollistaja tarjoamalla työtiloja nopeasti muuttuviin tilatarpeisiin keskustassa.

Marian kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä on vanhan Marian sairaalan alueelle Helsingin keskustan tuntumaan kehittyvä uniikki kasvuyrityskampus, josta kasvaa yksi Euroopan suurimpia. Suunnitelmana on laajentaa nykyisen kampuksen työtiloja 70 000 neliöön, joihin arvioidaan sijoittuvan noin 800 toimijaa ja vähintään 4 000 työpaikkaa.

Kampus tarjoaa työtiloja niin ideoitaan kehittäville kasvuyrityksille kuin vakiintuneillekin toimijoille, jotka voivat toimia luontevasti yhdessä. Kasvaville start-upeille tarjotaan myös entistä joustavampia tilaratkaisuja, joissa huomioidaan esimerkiksi tilankäytön lyhyt- tai väliaikaisuus ja tilojen nopea muunneltavuus erilaisten tarpeiden myötä.

Hankkeen suunnittelee ja toteuttaa YIT:n vetämä 25 yrityksen konsortio, toisena rahoittaja YIT:n ohella toimii Keva. Marian alueen kehittäminen ja suunnittelu on tällä hetkellä kesken. Aikataulut vahvistuvat myöhemmin.

Lue lisää: 
Marian alue YIT:n sivuilla

Katso myös muut toimistomme Helsingissä.

Tiedot

Projektin nimi
Marian alueen kehittäminen, Helsinki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2027
Projektin status
Suunnitteilla
Liiketoiminto
Toimitilat