Vanhan sairaala-alueen eteläpääty kehittyy

Mind Mechin kehittäminen ja suunnittelu on käynnissä. Asemakaava on vahvistettu.

Marian alueelle valmistui vuonna 1884 Helsingin ensimmäinen julkinen sairaala, joka toimi alueella aina vuoteen 2014 saakka. Osa sairaalan vanhoista tiloista remontoitiin ja vuonna 2016 siellä aloitti toimintansa Maria 01 - startup-kampus, joka on vuosien myötä kasvanut ja vakiinnuttanut paikkansa pohjoismaiden suurimpana startup-yhteisönä.

Helsingissä on kuitenkin puuttunut kasvuyrityksille ja isojen yritysten R&D-yksiköille suunnattu keskittymä, jossa yritykset voivat innovoida yhdessä ja hyödyntää keskinäistä synergiaa saman katon alla. Tarve kasvu- ja teknologiayrityksiä yhdistävästä, aivan uudenlaisesta yhteisöllisestä kampuksesta on ilmeinen.

Nyt on siis aika vanhan sairaala-alueen eteläosan kehittämiselle niin tilojen kuin palveluidenkin osalta. Alueelle suunnitellaan kasvuyritys- ja teknologiakampusta, joka mahdollistaa alueelle noin 5 000 uutta työpaikkaa. Uudesta kokonaisuudesta suurin osa tulee olemaan joustavaa toimisto- ja neuvottelutilaa, jonka lisäksi sinne on suunniteltu majoitusta, ravintoloita, liike- ja palvelutiloja, hyvinvointi- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatilaa.


Tuleva kasvu- ja teknologiayrityskampus yhdistää ideoitaan kehittäviä ja kasvuaan hakevia kasvuyrityksiä, tulevaisuuden tähtiä rahoittavia sijoittajia sekä omia innovaatiotoimintoja omaavia suuryrityksiä, jotka tarjoavat kasvuyrityksille kansainvälisiä kehitysmahdollisuuksia ja kumppanuuksia.

Alueen kehittämisen lähtökohta on, että tuleva kampus luo luontaisia kohtaamisia, joista syntyy maailmaa muuttavia ratkaisuja yhteistyön ja nopean kokeilun avulla. Mind Mech tulee yhdistämään maailman haastavimmat ongelmat ja maailman parhaimmat ongelmanratkaisijat.

Kasvu- ja teknologiayrityskampus tarjoaa maailmaa muuttaville innovaattoreille toimintaansa tukevia tiloja, toimivan ekosysteemin sekä palveluita yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin aina ideoiden ja innovaatioiden syntymisestä ja kansainvälistyväksi kasvuyritykseksi sekä suuryritykseksi.

 

Ota yhteyttä