The Helsinki Deaconess Institute renovation, Helsinki

The interior of the Helsinki Deaconess Institute was completely renewed from both an engineering and a building systems standpoint.

The building’s protected facade remained unaltered. The first floor mostly continued to be used as a hospital, while the second and third floors were turned into sheltered housing units, and there were new ventilation unit rooms, offices and staff social spaces built in the attic.

The originally E-shaped two-storey hospital building was completed in 1897. It was designed by architect Magnus Schjerfbeck. Arkkitehdit MV Oy was in charge of the renovation’s architecture and the main contractor was YIT.

Details

Customer
Helsinki Deaconess Institute
City
Helsinki
Country
Finland
Year
2013
Project status
Completed
Business segment
Renovation Services
Specifics
Scope 3,500 m²
Close
Sending...
We use cookies to give you better services

We at YIT and our partners collect information through cookies on this site in order to provide best possible user experience, user statistics and targeting of advertising.

By selecting Accept you allow this. You are able to change your cookie settings any time in your browser settings.

About cookies