Tunnettu maamerkki Keilaniemessä saa uuden elämän peruskorjauksessa.

YIT peruskorjaa entisen Fortumin pääkonttorirakennuksen Accountorin moderniksi pääkonttoriksi Espoon kehittyvän Keilaniemenrannan sydämeen. 1976 valmistunut rakennus on ollut yli 40 vuotta Suomen korkein toimistotalo. Nyt se modernisoidaan perusteellisesti palvelemaan sekä uusien käyttäjien että lähiympäristön tarpeita.

Koska tornitalo on tunnettu maamerkki, sen historiaa on kunnioitettu säilyttämällä julkisivu ennallaan, mutta sisätilat ja talotekniikka on uusittu täysin. Tornissa on 20 maanpäällistä kerrosta ja yksi maan alla, rakennuksen korkeus on 83,6 metriä.

Accountorin vuokraamat tilat ovat laajuudeltaan noin 11 000 neliömetriä, ja niissä on noin 800 työpistettä.

Peruskorjaustyöt alkoivat 2018, ja talo otetaan käyttöön joulukuussa 2019.

Peruskorjaus aloitti laajemman Keilaniemenrannan hankkeenjossa YIT:n ja HGR Property Partnersin yhteisyritys Regenero Oy uudistaa alueesta elävän kaupunginosan. Alueelle tulee keskusaukio paviljonkeineen, ravintoloineen ja leikkipaikkoineen. Rantabulevardin ääreen nousee kaksi asuintaloa. Tornin jalustaan on tulossa myös päivittäistavarakauppa ja muita arjen palveluita, yläkertaan näköalaravintola. Lisäksi alueelle suunnitellaan toista maamerkkiä, josta tulee valmistuessaan Suomen korkein toimisto- ja hotellitorni. 

Samalla tontilla oleva matalampi Keilalammen rakennus peruskorjataan vuoden 2020 aikana. Sen vuokralaiseksi muuttaa If Vahinkovakuutus Oyj, joka siirtää vuoden 2021 alussa kaikki 650 pääkaupunkiseudun toimihenkilöään Keilalammen kiinteistöön.

Lue lisää rakennuksen korjaustöistä https://www.yit.fi/ajankohtaista-yitlla/accountor-tower

Lue lisää Keilaniemenranta-hankkeesta

 

Tiedot

Projektin nimi
Accountor Tower, Espoo
Asiakas
Regenero
Kaupunki
Espoo
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2019
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Korjausrakentaminen
Erityistä
Espoon tunnetuin maamerkki ja vielä remontoinnin aikaan Suomen korkein toimistotalo.