Kuopion Kuntolaaksossa homma etenee

Kuopion Kuntolaaksossa jäähallin laajennus- ja peruskorjaus sekä uuden uimahallin rakentaminen ovat täydessä vauhdissa. Kuopion kaupungin tilakeskuksen rakennuttaja Janne Pääkkönen kertoo fiiliksistään projektiin liittyen ja avaa oman roolinsa kehittymistä koko hankkeen elinkaaren ajalta.

”Taas homma etenee, kun taakka kevenee” laulaa muistaakseni yksi suomalainen soitin- ja lauluyhtye. Ja sanat tulevat mieleeni, kun seuraan Kuntolaakso-hankkeen etenemistä.  

Tervehdys, olen Janne Pääkkönen ja toimin rakennuttajan eli tilaajan edustajana ko. hankkeessa. Hanke on omalta osaltani alkanut jo vuoden 2014 puolella, jolloin hyppäsin mukaan ja aloimme suunnitella kilpailutusta ja sen speksejä, joten olen saanut olla sidoksissa hankkeeseen jo useamman vuoden. Sanotaan, että tikulla sitä silmään joka vanhoja muistelee, mutta täytyy sanoa, että jonkunmoinen ”apina” on selästä tippunut, kun näen työhuoneeni ikkunasta työmaan nostureiden ”tanssivan valssia” ja työmaan etenevän sovitusti.

Kuntolaakson työmaalla on tälläkin hetkellä käynnissä tekemisen meininki: Pilareita asennetaan, perusmuureja ja holveja valetaan, toisaalla tehdään jo tasoite- ja pinnoitustöitä ja koko työmaalla valmistaudutaan lähestyvään talveen. Ammattimiehiä on työssä Kuntolaakson jokaisella nurkalla. Tätä rakentaminen on parhaimmillaan: Koko joukkue puhaltaa yhteen hiileen ja yksikään pelaaja ei poikkea pelisuunnitelmasta.

Tällä hetkellä roolini hankkeessa on enemmänkin toimia ns. tilaajan edunvalvojana.  Tämä hankemalli, jossa käytönaikainen ylläpitovastuu kuuluu myös palveluntarjoajalle, edesauttaa miettimään yhdessä laadukkaita ja toimivia ratkaisuja huomioiden myös ylläpidon tarpeet. Lisäksi hanke on herättänyt kiinnostusta ympäri Suomen ja tutustumiskäyntejä tehdään säännöllisesti.

Käyn viikoittain työmaalla tarkastamassa, että kaikki etenee sovitusti. Lisäksi kokoustamme hankkeeseen liittyen säännöllisen epäsäännöllisesti mm. työmaakokouksien ja viestinnän tiimoilta. Lisäksi pidän yhteyttä kuhunkin sidosryhmään ja vastailen erinäisiin ja eri tasoisiin kysymyksiin hankkeen etenemisestä niin toimistoaikoina kuin ajoittain myös siviilissä. Viäräleuka saattaisi sanoa, että kävelen tällä hetkellä työmaalla ympyrää ja juttelen mukavia työmiesten kanssa, lienee osatotuus siinäkin.

Ei muuta kuin Hyvää syksyn jatkoa ja mennään eteenpäin.

Kuntolaakson työmaa marraskuun harmaudessa


Tutustu Kuntolaaksoon

Janne Pääkkönen Kuopion Tilakeskus Janne Pääkkönen / Rakennuttaja, Kuopion Tilakeskus
Janne on rakennuttanut niin kulttuuri-, hyvinvointi- ja kouluhankkeitakin. Hänen mielestään onnistuneissa projekteissa yhteistä on se, että niissä vallitsee hyvä hankehenki ja ilmapiiri. Kun hankkeessa on yhteisen tekemisen sekä toisen työn ja ammattitaidon kunnioittamisen ilmapiiri, on onnistuminen todennäköisempää.