Aluekorjaus

Aluekorjaus

Kohti houkuttelevan viihtyisiä kaupunkeja

Lähiö vuonna 1963: uusia, korkeita kerrostaloja, perheitä, jotka muuttavat keskustasta suurempiin asuntoihin, joissa on kylpyhuone ja sähköhella. Palvelut tarjoaa lähistön pieni ostari. Luonto on lähellä – lähiö on suomalainen metsäkaupunki.

Lähiö vuonna 2020: yli 50 vuotta vanhat kerrostalot on korjattu nykyvaatimuksia vastaaviksi. Korjausten myötä asuntojen arvo on noussut. Vanha ostari on myös korjattu ja sieltä saa lähipalvelut helposti kotiin. Naapuritontille on noussut uusi talo ja kaupunki miettii alueelle uuden päiväkodin rakentamista, kun väkeä on yhä enemmän. Muutaman talon sisäpihat on kunnostettu kaikille yhteiseksi viihtyisäksi alueeksi, missä talon asukkailla on pieni yhteinen hyötypuutarha. Edelleen lenkkipolku ja pikkumetsä löytyvät läheltä, mutta keskustaankin pääsee nopeasti.

Alueen arvostus ja arvo nousevat aluekehityksen ja korjausrakentamisen myötä. Tämä kehitys näkyy myös asuntojen kohonneissa neliöhinnoissa. Aluekorjauksesta hyötyvät asukkaat, kaupunki ja palveluiden tarjoajat. Syntyy win-win-tilanne, jossa kaikki voittavat. Voisiko paremmin mennä. Miten tähän päästään?

YIT kehittää asuinalueita toimivammiksi ja houkutteleviksi. Kun asuinaluetta tarkastellaan kokonaisuutena, saadaan täydennys- ja korjausrakentamisella hyötyä ja iloa koko alueelle. Näin alueen asuntojen arvo kasvaa, palveluille löytyy yhä enemmän käyttäjiä ja rakentamisessa pystytään hyödyntämään jo olemassa olevaa infrastruktuuria.

Oleellista aluekorjauksessa on yhteistyö. Koko alue pitää hahmottaa yhdessä asukkaiden ja palvelun tarjoajien kanssa. Kokeneena, suurten kokonaisuuksien rakentajana YIT:llä on vankka kokemus alueiden kehittämisestä.  Monitahoisessa yhteistyössä ja kaikkien näkökulmien huomioon ottamisessa kokemus on välttämätöntä.

Aluekorjaus tukee rakentamisen tulevaisuuden visioita. Urbaanit ympäristöt, joita kehitetään yhä paremmiksi, ovat kiinnostavia. Aluekorjauksen avulla vanhat asuntoalueet muodostuvat kiinteiksi osiksi kestävää ja elävää kaupunkia.

Helsingin kaupunki ja YIT ovat yhdessä FCG:n kanssa toteuttaneet Siltamäkeen sijoittuvan täydennysrakentamispelin. Peliä voi pelata internetissä mobiilisti tai tietokoneella. Pelissä voi tarkastella, miten eri vaihtoehdot vaikuttavat esimerkiksi ostoskeskuksen tai virkistyspalvelujen kehittämismahdollisuuksiin. Lue lisää täältä

Ota yhteyttä

Juha Kostiainen
Johtaja, kaupunkikehitys