Tunturin logistiikka- ja varastotilat Turkuun

Rakensimme logistiikka- ja varastotilat Turun Runosmäkeen

Rakennuksen kokonaisala on noin 8 800 neliömetriä. Varasto on tilavuudeltaan noin 63 000 m3. Logistiikka- ja varastotilojen lisäksi rakennukseen tuli myös toimistotiloja. Rakennustyöt aloitettiin elokuussa 2021 ja hanke valmistui toukokuussa 2022. Kiinteistö rakennettiin MEAG:lle, joka toimii maailmanlaajuisena omaisuudenhoitajana vakuutusyhtiö Munich Re ja ERGO:lle. Tilojen päävuokralaisena toimii Tunturi Oy Ltd.

Kiinteistö sijaitsee loistavien liikenneyhteyksien varrella, lyhyen ajomatkan päässä Turun keskustasta, lentokentän ja kahden suuren sataman läheisyydessä.

Kiinteistölle on myönnetty BREEAM Very Good -ympäristösertifiointi. Pääosa rakennuksen käyttämästä lämmitys- ja jäähdytysenergiasta tuotetaan maalämpöjärjestelmällä ja osa sähköenergiasta katetaan aurinkosähköjärjestelmällä tuotettavalla sähköenergialla. Lisäksi kiinteistön paikoitusalueelle toteutettiin sähköajoneuvojen latausmahdollisuus, jossa huomioitiin myös sähköpolkupyörien tarpeet. Luonnon monimuotoisuutta on tuettu tontille jätettyjen puiden, vesialtaan ja niittyalueen avulla. Piha-alueelle laitetaan myös linnunpönttöjä.

”Tilojen vuokraaminen Tunturille heti hankkeen alussa mahdollisti avoimen ja ratkaisukeskeisen yhteistyön koko suunnitteluvaiheen ajan. Yhdessä määritetyt tavoitteet ja ratkaisut muun muassa kestävän kehityksen teemoihin liittyen, ovat elintärkeä osa nykypäivän hankekehitystä. Yhdessä Tunturin kanssa saimme rakennettua hankkeesta sijoittajia laajasti kiinnostaneen kokonaisuuden.”, totesi hankekehityspäällikkö Petteri Laine YIT:stä.

”Tunturin laajentaessa toimintaansa muihin pohjoismaihin ja pyörämyynnin kasvun myötä vanhat tilamme jäivät pieniksi. Uusista tiloista käsin voimme hoitaa myös kevään sesonkikauden logistiikan sekä ylläpitää ja jopa parantaa nopeita toimituksia asiakkaillemme. YIT valikoitui kumppaniksemme vankan kokemuksensa vuoksi, lisäksi tontti sijaitsi toiveidemme mukaisesti lähellä nykyisiä toimitilojamme. Yhteistyö sujui erittäin joustavasti ja tarpeemme on otettu hyvin huomioon jo suunnitteluvaiheessa, halusimme että hiilijalanjälki otetaan huomioon rakennusvaiheesta alkaen. Tunturi täyttää ensi vuonna 100 vuotta ja on upeaa päästä aloittamaan yrityksen toinen vuosisata uusissa tiloissa”, kertoo Katja Vesa, Tunturin Nordic Finance Manager.

"Haluan kiittää YIT:tä erinomaisesta yhteistyöstä hankkeessamme. Olemme iloisia voidessamme toivottaa Tunturin tervetulleeksi ja tukea Tunturia sen laajentumisstrategiassa. Lisäksi kiinteistö täyttää kestävän kehityksen vaatimuksemme", sanoo Katrin Hupfauer, MEAG:n kiinteistöliiketoimista vastaava johtaja.

HAE TÖIHIN HANKKEISIIMME

OTA YHTEYTTÄ

Tiedot

Projektin nimi
Tunturi Oy:n logistiikka- ja varastotilat
Asiakas
MEAG
Kaupunki
Turku
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2022
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Toimitilat