Marian alue kehittyy

Marian alueen kehittäminen ja suunnittelu on käynnissä. Asemakaava on vahvistettu.

Marian alueelle valmistui vuonna 1884 Helsingin ensimmäinen julkinen sairaala, joka toimi alueella aina vuoteen 2014 saakka. Osa tiloista remontoitiin, ja vuonna 2016 siellä aloitti toimintansa Maria 01 -nimellä kulkeva startup-yhteisö.

Nykyisessä Maria 01:ssä kohtaavat startupit, sijoittajat ja kiihdyttämötoimijat. Tulijoita Helsingin ytimessä sijaitsevaan keskukseen on enemmän kuin sinne mahtuu, ja lisätiloille on jatkuvaa tarvetta. Nyt on siis aika Marian alueen kehittämiselle niin tilojen kuin palveluidenkin osalta. Alueen eteläosalle suunnitellaan uudisrakentamista ja koko entinen sairaala-alue kehittyy yhtenäiseksi startup-, kasvu- ja teknologiayrityskeskittymäksi. Alueen kehittyminen mahdollistaa alueelle noin 3 000 uutta työpaikkaa. Uudesta kokonaisuudesta suurin osa tulee olemaan joustavaa toimisto- ja neuvottelutilaa, jonka lisäksi sinne on suunniteltu majoitusta, ravintoloita, liike- ja palvelutiloja, hyvinvointi- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatilaa.

Tuleva kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä yhdistää ideoitaan kehittäviä ja kasvuaan hakevia kasvuyrityksiä, tulevaisuuden tähtiä rahoittavia sijoittajia sekä omia innovaatiotoimintoja omaavia suuryrityksiä, jotka tarjoavat kasvuyrityksille kansainvälisiä kehitysmahdollisuuksia ja kumppanuuksia.

Tulevaisuuden keskittymää kehittää YIT yhteistyössä tulevan omistajan Kevan, nykyisen Maria 01 yhteisön, Helsingin kaupungin sekä eri aloilta koostuvan kumppaniverkoston kanssa. Alueen kehittämisen lähtökohta on, että tuleva kampus luo luontaisia kohtaamisia, joista syntyy maailmaa muuttavia ratkaisuja yhteistyön ja nopean kokeilun avulla. Kehittyvä Marian alue tulee yhdistämään maailman haastavimmat ongelmat ja maailman parhaimmat ongelmanratkaisijat.

Marian kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä tarjoaa maailmaa muuttaville innovaattoreille toimintaansa tukevia tiloja, valmiin ja toimivan ekosysteemin sekä palveluita yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin aina ideoiden ja innovaatioiden syntymisestä ja kansainvälistyväksi kasvuyritykseksi sekä suuryritykseksi.

Marian alue on yksi Vartin kaupunki -kohteistamme. Lue lisää.

 

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää Maria 01 nykyisestä kampuksesta ja yhteisöstä? Tutustu kampuksen nettisivuihin ja uutisiin