Marian kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä

Marian kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä

Marian alue kehittyy Euroopan suurimpien kasvu- ja teknologiakeskittymien joukkoon

Kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä, jossa startup-, kasvu- ja suuryritykset sekä pääomasijoittajat ja kiihdyttämöt kasvavat yhdessä.

Marian alueelle valmistui vuonna 1884 Helsingin ensimmäinen julkinen sairaala, joka toimi alueella aina vuoteen 2014 saakka. Osa tiloista remontoitiin, ja vuonna 2016 siellä aloitti toimintansa Maria 01 -nimellä kulkeva startup-yhteisö.

Nykyisessä Maria 01:ssä kohtaavat startupit, sijoittajat ja kiihdyttämötoimijat. Tulijoita Helsingin ytimessä sijaitsevaan keskukseen on enemmän kuin sinne mahtuu, ja lisätiloille on jatkuvaa tarvetta. Nyt on siis aika Marian alueen kehittämiselle niin tilojen kuin palveluidenkin osalta. Alueen eteläosalle suunnitellaan yli 50 000 neliömetriä uudisrakentamista ja koko entinen sairaala-alue kehittyy yhtenäiseksi startup-, kasvu- ja teknologiayrityskeskittymäksi. Alueen kehittyminen mahdollistaa alueelle noin 3.000 uutta työpaikkaa. Uudesta kokonaisuudesta suurin osa tulee olemaan joustavaa toimisto- ja neuvottelutilaa, jonka lisäksi sinne on suunniteltu majoitusta, ravintoloita, liike- ja palvelutiloja, hyvinvointi- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatilaa.

Tuleva kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä yhdistää ideoitaan kehittäviä ja kasvuaan hakevia kasvuyrityksiä, tulevaisuuden tähtiä rahoittavia sijoittajia sekä omia innovaatiotoimintoja omaavia suuryrityksiä, jotka tarjoavat kasvuyrityksille kansainvälisiä kehitysmahdollisuuksia ja kumppanuuksia.

Tulevaisuuden keskittymää kehittää YIT yhteistyössä tulevan omistajan Kevan, nykyisen Maria 01 yhteisön, Helsingin kaupungin sekä eri aloilta koostuvan kumppaniverkoston kanssa. Alueen kehittämisen lähtökohta on, että tuleva kampus luo luontaisia kohtaamisia, joista syntyy maailmaa muuttavia ratkaisuja yhteistyön ja nopean kokeilun avulla. Kehittyvä Marian alue tulee yhdistämään maailman haastavimmat ongelmat ja maailman parhaimmat ongelmanratkaisijat.

Marian kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä tarjoaa maailmaa muuttaville innovaattoreille toimintaansa tukevia tiloja, valmiin ja toimivan ekosysteemin sekä palveluita yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin aina ideoiden ja innovaatioiden syntymisestä ja kansainvälistyväksi kasvuyritykseksi sekä suuryritykseksi.

Marian alue on yksi Vartin kaupunki -kohteistamme. Lue lisää.

 

Marian kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä pähkinänkuoressa

Uudisosan laajuus n. 50 000 m², josta:

  • 40 000 m² joustavaa toimisto- ja co-working tilaa sis. kokouskeskuksen ja tapahtumatilaa
  • 5000 m² majoitusta 
  • 5000 m² ravintoloita, kahviloita, liike- ja palvelutiloja, hyvinvointipalveluita ja liikuntatilaa

Maria 01 nykyinen kampus sekä laajentuminen vaiheissa:

 

Maria_rakennusvaiheet_1200x621px.jpg

 

Marian kasvu- ja teknologiayrityskeskittymä

Helsingin ytimeen on rakentumassa yksi Euroopan suurimmista kasvu- ja teknologiakeskittymistä. Katso videolta kehittymisen alustava suunnitelma.

Uusi koti yrityksellesi?

Kehittymisen myötä Marian alue tarjoaa ainutlaatuiset puitteet liiketoimintasi kasvattamiseen. Katso oheinen video kuullaksesi lisää kampuksen ekosysteemistä ja liity mukaan!

Mediagalleria

Kuvat ovat AOR Arkkitehtien visioita alueesta.

Ota yhteyttä

Haluatko kuulla lisää Maria 01 nykyisestä kampuksesta ja yhteisöstä? Tutustu kampuksen nettisivuihin ja uutisiin