• Ajankohtaista
  • Asiakastarina
  • 2.10.2022

MarkkinointiKollektiivi tapahtumatilojen vuokraajana

Kuvassa MarkkinointiKollektiivin julkaiseman markkinoinnin median, MarkkinointiUutisten, Meet & Greet tilaisuus Workery+ Vallilan event-tilassa 26.4.2022

MarkkinointiKollektiivi (MK) on Suomen suurin ja elinvoimaisin markkinointialan yhteisö. MK tuo ammatillisen osaamisensa kehittämisestä kiinnostuneet markkinoinnin ammattilaiset, asiantuntijat ja opiskelijat yhteen jakamaan alan tietoa järjestämällä esimerkiksi erilaisia tilaisuuksia, tapahtumia ja koulutuksia, sekä julkaisemalla monipuolisia veloituksettomia sisältöjä mm. MarkkinointiUutiset -verkkomediaa.

MarkkinointiKollektiivin Facebook-ryhmään kuuluu yli 20 000 henkeä, ja ryhmä kasvaa viikoittain. MK tilaisuuksissa paikan päälle avataan paikkoja yleensä reilulle sadalle henkilölle, ja koulutuksiin otetaan mukaan 20-60 henkilöä. Monipuoliset, mukautuvat ja modernit kokoontumistilat hyvien kulkuyhteyksien varrella ovat MarkkinointiKollektiivin tilaisuuksien onnistumisen edellytys.

 

Haastattelussa tuottaja Liina Roponen MarkkinointiKollektiivin tuotannosta

Miten päädyitte Workery+:n vuokrattaviin tapahtumatiloihin?

Olemme järjestäneet lähes pelkästään virtuaalisia kohtaamisia, kuten moni muukin, viimeisten vuosien ajan yhteisöllemme. Virtuaalitilaisuuksissa kanssamme on ollut ennätyksellisesti jopa päälle 1 000 henkeä, mutta live kohtaamisia ja yhteisiä hetkiä markkinoinnin ammattilaisten kanssa ehti jo tulla ikävä. Heti kun pandemiatilanne antoi mahdollisuuden, aloitimme jälleen f2f-tapahtumien järjestämisen. Aidoille kohtaamisille ja vapaalle ajatustenvaihdolle oli selkeästi tilausta, sillä avoin vuorovaikutus ei kaikissa tilanteissa Teamsin välityksellä aivan samalla tavalla luonnistu.

Ennen koronaa järjestimme runsaasti lähitilaisuuksia ja -tapahtumia, paljon pääkaupunkiseudulla, mutta myös ympäri Suomen. Kun nyt lähdimme rakentamaa ihka ensimmäistä live kohtaamista julkaisemamme markkinointimedian, MarkkinointiUutisten lukijoiden kanssa, halusin aivan erityisen toimivan tilan sekä palveluiden kokonaisuuden tapahtuman onnistumista tukemaan. Siinä kohtaa Workery+ mieleeni, ja kun kävin tutustumassa Vallilan tiloihin, tuli heti tunne, että olisi hienoa tehdä yhteistyötä ja järjestää tilaisuuksia tämän kaltaisessa ympäristössä.

Mitkä asiat vaikuttivat valintaan?

Tarvitsimme tilaisuuttamme varten tilat, joissa oleva esitystekniikka on kunnossa; tilaisuuden puheenvuorojen esityksiä tukevat diat piti saada heijastettua ongelmitta ja näkymään hyvin. Ennen ja jälkeen tapahtuman piti pystyä rakentamaan tunnelmaa niin valaistuksella kuin musiikillakin. Jo nämä kriteerit rajasivat tila vaihtoehtoja pois.

Workery+ tilojen monipuolisuus vakuutti. Vallilassa on oma äänieristetty tila podcastien nauhoittamiseen, erikokoisia tiloja neuvottelukäyttöön, esiintymislavallinen tapahtumatila, oma studio ja ravintola, eli hyvin erilaisia tiloja erilaisiin tarpeisiin. Kokonaisuudesta löytyi sopiva kombinaatio myös meille.

Hienoa oli myös se, että tilojen kokoa pystyi helposti muokkaamaan tarvittavan henkilömäärän, ja meidän toiveiden mukaan. Järjestämme monen kokoisia tilaisuuksia, ja siksi tilojen joustavuus on tärkeää. Workeryn kaltaisessa ympäristössä samaan tilaan onnistuu rakentaa vaikkapa 80 hengen minglaukseen tarkoitetun tapahtuman ja joka seuraavana päivänä muuntautuu 20 henkilön koulutustilaksi. Eikä tule ongelmaa siitä, että tila näyttää liian isolta tai pieneltä. Useissa paikoissa tilat on määritelty juuri tietynlaisiksi, eikä niitä pysty muuksi muuttamaan, mutta Workery+ tiloista saimme muokattua juuri sellaisen tilan kuin mitä tarpeemme vaati.

Mikä fiilis tapahtuman jälkeen, menikö kaikki kuten piti?

Ennakkovalmistelut toimivat hyvin, esitystekniikka pelasi moitteettomasti. Tilasimme myös tarjoilut Workery+:n kautta ja ne olivat juuri sitä mitä olimme puhuneet ja toivoneet. Workeryn henkilökunnalle iso kiitos hyvästä asiakaspalvelusta tapahtumaa tiloissanne järjestävän näkökulmasta. Kävimme aktiivisesti keskusteluita, ja teimme yhdessä valinnat tapahtuman loppuvaiheen, kuten tarjoilujen yksityiskohtien, sopimisessa.

Olen nyt käynyt muutaman kerran Workery+ tiloissa. Oman, Vallilassa järjestetyn MarkkinointiUutisten Meet & Greet-tilaisuuden lisäksi kävin puhumassa Workeryn Teurastamon-tilojen aamiaistilaisuudessa. Tilat ovat olleet todella viihtyisiä ja joka kerta siistejä. Näkee, että niistä pidetään huolta - mikä on itse asiassa erittäin merkityksellistä. Hienoa on myös se, että paikalla on aina henkilö, joka ottaa vieraat vastaan.

Omasta tilaisuudestamme saimme vierailtamme kiitosta - järjestäisin tilaisuuden ilomielin uudestaankin Workery+:n tiloissa.

Workery+:n vuokrattavat tapahtumatilat