• Ajankohtaista
  • 22.11.2022

Oikein optimoidut toimitilat mahdollistavat nopeankin kasvun

Yrityksen toimitilat luovat perustan liiketoiminnalle. Kun yritys kasvaa, eivät toimitilat saa olla esteenä laajentumiselle. Parhaimmillaan toimitilat ruokkivat kasvua ja mahdollistavat nopeankin muutoksen.

Toimitilojen omistaminen on joissain tapauksissa yritykselle oikea valinta. Kyseessä on kuitenkin suuri ja pitkäaikainen investointi, joka ei mahdollista nopeita reagointeja tilanteen muuttuessa.

Toimitilojen vuokraaminen jättää sen sijaan enemmän liikkumavaraa, jos vuokrasopimuksen yksityiskohdat, kuten irtisanomisaika, saadaan sovittua joustaviksi.

Oman toimiston vuokraaminenkin saattaa olla joillekin pienemmille yrityksille liian sitova ja resursseja syövä ratkaisu. Tällöin kysymykseen tulee modernit toimitilaratkaisut, kuten Workery+.

 
”Täällä oli helppo aloittaa”

Vuonna 1995 perustettu saksalainen konsultointiyritys cbs Corporate Business Solutions ehti toimia Suomen markkinoilla Saksasta käsin yli 10 vuotta. Tammikuussa 2021 yritys avasi toimiston Helsinkiin. Yritys valitsi toimipaikakseen Workery+ Keilaniemen.

cbs Finland Oy:n toimitusjohtaja Tanja Nenonen kertoo, kuinka vaihtoehtoja toimitiloille oli paljon. Eri vaihtoehdoissa oli omat etunsa, mutta myös puutteensa. Esimerkiksi uudet toimistotilat olisivat saattaneet sopia yrityksen tarpeisiin hyvin, mutta toimistoon olisi pitänyt hankkia itse esimerkiksi kaikki huonekalut ja nettiyhteys.

 Workery+:n valmis ja selkeä konsepti vakuutti Nenosen. 

- Oli helppo tulla toimistoon, missä saat palveluna vastaanotot, kahvit, printterit, verkkoyhteydet ja muut, jolloin niitä ei tarvitse heti itse erikseen järjestää. Tämä on vaivaton tapa meidänkaltaiselle aloittavalle yritykselle lähteä liikkeelle, kertoo Nenonen.

Workery+ ei ole perinteinen toimistohotelli, vaan modernien toimitilojen verkosto. Workery+:n neljä toimipistettä pääkaupunkiseudulle tarjoavat työntekijöille vaihtoehtoja arjen työympäristön valintaan. Yritykset voivat rakentaa toimitilaratkaisun omista lähtökohdistaan hyödyntäen Workery+:n kattavaa palvelutarjoamaa.

Kun cbs Finland aloitti työskentelyn Workery+ Keilaniemessä tammikuussa 2021, työskenteli yrityksessä kaksi henkilöä Suomessa. Toiminnan kasvaessa eivät toimitilat jarruttaneet laajentumista.

- Kun lisätilaa tarvittiin, laajentaminen kävi kätevästi ilman sen suurempia toimenpiteitä. Tällä hetkellä meillä on tilat 12 henkilölle.

cbs Finland on pystynyt keskittymään ydinosaamiseensa, kun toimistoarjen pyörittäminen on Workery+:n vastuulla. Näin nopea kasvu on ollut mahdollista.

 
Toimitiloista voi ammentaa energiaa kasvuun

Verkostoituminen ei ole uusi käsite ja sen tärkeydestä on puhuttu jo pitkään yritysmaailmassa. Harvempi toimija kuitenkaan on ajatellut toimitiloja valitessa, kuinka verkostoituminen on mahdollista saada osaksi uutta toimistoarkea.

Workery+ on saanut paljon positiivista palautetta toimipisteiden yleisestä ilmapiiristä ja eri toimijoiden välisestä vuorovaikutuksesta Workery+:n verkostossa.

Myös cbs Finlandin Tanja Nenonen nostaa esiin muiden yrityksien läsnäolon arjessa.

- Tiloissa toimii erilaisia yrityksiä eri toimialoilta, mikä tuo mukavasti energiaa ja elämää ympärille. Jos meillä olisi vastaavasti oma pieni toimisto, niin olisimme koko ajan keskenämme. Nyt, kun ollaan vielä pieni yritys, voimme verkostoitua helpommin, toteaa Nenonen.

Energisoiva ja avoin ilmapiiri Workery+:n toimipisteissä ei ole syntynyt sattumalta. Sitä on rakennettu pitkäjänteisesti yrityksien palautteita keräten ja toimintaa jatkuvasti kehittäen. Onkin kiehtovaa ajatella, että Workery+:n tiloissa saatetaan solmia uusia kumppanuuksia kahvikoneella tavatessa.

Workery+:n verkostoa käyttävät niin pienet kuin suuremmatkin yritykset. Toimitilat tarjoavat ratkaisuja aina vuosien mittaisista sopimuksista lyhyempiin kuukausien jaksoihin.

Täytä yhteydenottolomake alla olevan linkin kautta, kerro yrityksenne tarpeista ja rakenna Workery+:n ammattilaisten kanssa kokonaisuus, joka mahdollistaa yrityksellenne tehokkaan arjen.

 Yhteydenottolomake