• Ajankohtaista
  • Asiakastarina
  • 30.8.2022

Työpäivät kentällä, joustava toimisto on Gutsy Go:lle tärkeä

Gutsy Go on suomalainen pedagogien ja mediantekijöiden yhdessä kehittämä menetelmä nuorten osallisuuden ja hyvinvoinnin vahvistamiseksi.  Yhdistys on toiminut vuodesta 2017 ja tähän mennessä menetelmään on osallistunut lähes 40 yläkoulua ympäri Suomen. Koulujen kautta toimintaan on osallistunut noin 4 000 nuorta, joiden kehittämiä (videoituja) ratkaisuja erilaisiin nuorten itsensä määrittämiin pulmiin on syntynyt noin 400.


Gutsy Go -yhdistyksen ydinporukassa toimii 6 ihmistä Vallilan toimistolla, minkä lisäksi toimintaan osallistuu eri kaupunkien opetus- ja nuorisotoimet yhteistyökumppaneina. Workery+ jäseninä Gutsy Go on ollut syksystä 2021 alkaen.

Haastattelussa Veera Ikonen, Gutsy Go:n toiminnanjohtaja

Miten päädyitte Workery+ Vallilaan?
Toimimme pääosin kentällä eli kouluilla ja erilaisten projektien tuotannoissa erilaisissa ympäristöissä ja siten vain lyhyitä aikoja toimistolla. Samaan aikaan meillä on kuitenkin tarvetta koulutustiloille vaihtelevassa kokoluokassa. Tiimimme on todella pieni ja tarvitsee vain vähän niin sanotusti perinteistä toimistotilaa. Vastakohtana tälle järjestämme isompia koulutuksia, näytöksiä ja muita tapahtumia, joihin tarvitsemme erilaisia tiloja ja niihin liittyviä palveluita. Aiemmat tilat eivät oikein enää palvelleet tarkoitustaan ja tuottajamme lähti etsimään uusia, erityisesti yhdistyksille sopivia tiloja eli joihin on mahdollista ottaa vuokralaiseksi ALV:ttomia toimijoita.
Workery+ valikoitui monipuolisten tilojen johdosta. Omat rauhalliset toimistotilat palvelevat hyvin editointiin liittyviä tehtäviä ja yhteiset tilat toimivat vapaampina kohtaamis- ja keskustelutiloina. Neuvotteluhuoneita ja tapahtumatiloja käytämme tarpeen mukaan.

Miten olette viihtyneet?
Hyvin olemme viihtyneet, täällä on kiva fiilis. Voimme keskittyä itse työhön mitä tehdään, kun täällä on kaikki toimistoinfraan kuuluvat asiat jo valmiiksi. Itse ei tarvitse olla järjestämässä muun muassa verkkoyhteyksiä, kalusteita, erilaisia palveluita, vakuutuksia yms. Workery+ jäsenenä olemme voineet vapauttaa meidän omia resurssejamme olennaisimpaan eli itse työhön mitä teemme.
Tiloissa toimii myös mahtava ravintola, jossa on helppo ja nopea lounastaa.

Entäs puutteet, löytyykö niitä?
Jos jotain haluaa sanoa, niin ehkä vieläkin enemmän yhteisöllisyyden hyödyntämistä. Ja olisi hienoa nähdä saman katon alla enemmän myös muita vastaavanlaisia toimijoita ja yhdistyksiä ja samalla tutustua ja verkostoitua keskenämme.

Lue lisää Gutsy Go:n toiminnasta:

Gutsy-Go-logo.jpg

Katso Workery+ Vallilan toimisto
Tutustu myös muihin Workery+ kohteisiimme