{ event: "mainDatalayer", gtm: {uniqueEventId: 1}, business: "Business Premises", pageType: "ReferenceItemPage", site: "YIT.FI", language: "fi", city: "N/A", area: "N/A", subarea: "N/A", project: "N/A" }

Siilinjärven elinkaarikoulut

Rakennamme Siilinjärvelle Ahmon koulukeskuksen, jonne toteutetaan tilat yläkoululle ja lukiolle, sekä Siilinlahden koulun, jonne toteutetaan tilat alakoululle. Koulujen pinta-ala on yhteensä lähes 18 000 bruttoneliömetriä ja valmistuttuaan tilat palvelevat noin 1 260 oppilasta. 
Vastaamme hankkeiden suunnittelusta, toteutuksesta sekä 20 vuoden palvelujaksosta, sisältäen vastuun kiinteistöjen optimaalisesta energiankulutuksesta. 

Rakennustyöt aloitettiin vuoden 2023 aikana ja koulut valmistuvat vaiheittain vuosina 2025–2027. 

Uudet oppimisympäristöt noin 1 260 oppilaalle

Turvalliset, terveelliset ja esteettömät tilat

Monitoimitila liikunta-, kulttuuri- ja tapahtumakäyttöön

Monipuoliset liikuntatilat ja n. 600 katsomopaikkaa

Aikataulu

    Lisätietoa kouluista

    Kosteusteknisyys sekä hyvä sisäilma

    Suunnittelun lähtökohtana on turvalliset, terveelliset ja esteettömät tilat. Sisäilmaongelmat ovat harmillisen yleisiä suomalaisissa kouluissa. Laadukas ja raikas sisäilma on tärkeää oppilaiden viihtyisyyden, turvallisuuden ja terveellisyyden takia. Elinkaarimallilla varmistetaan hyvä sisäilman laatu ja energiatehokkuus tulevaisuudessakin ja sisäilmaa tullaan seuraamaan ja optimoimaan tekoälyn avulla. 

    Työmaalle on tehty kosteudenhallintasuunnitelma ja rakentaminen toteutetaan sääsuojan alla. Raksystems tekee hankkeessa laadunvalvontaa ja koulut toteutetaan Kuivaketju 10-toimintamallia.

    Vastuullisuus, kiertotalous ja energiatehokkuus

    Opetustiloista tehdään joustavat ja muunneltavat, jotta ne palvelevat erilaisia opetustilanteita ja eri kokoisia ryhmiä myös tulevaisuudessa. Ahmon koulun monitoimisali tulee olemaan kunnan suurin salitila ja se mahdollistaa mm. kilpatason lentopallon pelaamisen, sekä tarjoaa laajat katsomotilat. 

    Lisäksi Ahmon kouluun tulee monitoimitila, joka muodostaa aulan, ruokasalin ja kabinettitilojen kanssa toiminnallisen kokonaisuuden. Tiloja tullaan hyödyntämään tehokkaasti ja tilat palvelevat iltaisin ja viikonloppuisin kuntalaisia, järjestöjä ja kansalaisopistoa. Monitoimitila palvelee opetustoiminnan lisäksi liikuntatilana sekä monipuolisesti erilaisia kulttuuri- ja muita tapahtumia.

    Vastuullisuus, kiertotalous ja energiatehokkuus

    Energiatehokkuus on huomioitu ja kaukolämmön lisäksi rakennusten katoille tulee aurinkopaneelit tuottamaan kouluille uusiutuvaa energiaa, samalla ostoenergian tarve pienenee. Vanhojen rakennusten purusta tulevat materiaalit, kuten betonit ja tiilet on hyödynnetty Siilinjärvellä maatäyttöinä. 

    Vastaamme kouluista niiden valmistuttua 20 vuoden palvelujakson ajan ja otamme vastuun myös kiinteistöjen optimaalisesta energiankulutuksesta. Suunnitelmallisen ylläpidon ja energiatehokkuuden maksimoinnin ansiosta myös kiinteistön hiilijalanjälki voidaan pitää mahdollisimman alhaisena. Myös tehokas ja monipuolinen tilojen käyttö ilta-aikaan lisää rakennusten tuomia hyötyjä.

    Tavoitteena kotimainen ympäristöluokitus

    Koulurakennuksille tavoitellaan RTS-ympäristöluokituksessa neljää tähteä. Kyseinen luokitus on Suomen oloihin kehitetty ympäristöluokitus rakentamiselle ja kiinteistön ylläpidolle. Se keskittyy mm. energiatehokkuuteen, kosteudenhallintaan, sisäilmaan sekä ylläpidon kannalta kestäviin ratkaisuihin. 
     
    Luokituksessa huomioidaan ympäristövaikutusten lisäksi mm. energiatehokkuus, vedenkäytön tehokkuus, viheralueet, kosteuden- ja puhtaudenhallinta, turvallisuus ja kestävyys sekä sisäilman laatu ja viihtyvyys. Kriteereissä kiinnitetään huomiota elinkaariajatteluun ja kolmannen osapuolen auditointi antaa vahvistuksen parhaiden käytäntöjen mukaisesta rakentamisesta. Lue lisää.

    Ota yhteyttä

    Ahmon koulu

    Osoite: Ahmontie 1, 71800 Siilinjärvi
    Kysyttävää rakennustöihin liittyen? Ota yhteyttä: ahmo@yit.fi

    Siilinlahden koulu

    Osoite: Koulutie 3, 71800 Siilinjärvi
    Kysyttävää rakennustöihin liittyen? Ota yhteyttä: siilinlahti@yit.fi.

    Siilinjärven elinkaarikouluja toteuttamassa

    Siilinjärvi logo.png      A insinoorit logo_JPEG.jpg     YIT-Logo-blue.jpg