Kruunuvuorenrannan keskuskortteli Kruunis, katunäkymä

Kruunuvuorenrannan keskuskortteli Kruunis

 • Kruunis on Kruunuvuorenrannan sydän

  Helsingin Kruunuvuorenranta kehittyy vaiheittain ja muuntautuu joustavasti kaupunkilaisten tarpeiden mukaan. Alue kehittyy yhä lähemmäksi kantakaupunkia Kruunusillat-raitiotien myötä ja Kruunuvuorenrannan tuleva sydän on Kruunis.

  Kruunis on aktiivinen keskuskortteli, josta rakentuu monipuolinen asumisen ja Kruunuvuorenrannan alueen lähipalveluiden keskus.

   

  Merellinen asuminen
  Merellinen asuminen

  300 kotia, 700 asukasta.

  Monipuoliset lähipalvelut
  Monipuoliset lähipalvelut

  2 supermarkettia, päivittäispalveluita, erikoisliikkeitä sekä kahvila- ja ravintolapalveluita.

  Sujuva liikkuminen
  Sujuva liikkuminen

  Keskustaan vain 15 minuuttia ratikalla, pyöräillen 20 min.

  Aikataulu

  Kruuniksen arvioitu aikataulu.

     Lisätietoa Kruuniksesta

     Kruunis on modernin kaupunkikehityksen suunnannäyttäjä.
     Kruunis on modernin kaupunkikehityksen suunnannäyttäjä.
     Kruuniksen asunnoista sisäviualisointi

     Asuminen

     Merimaisemat, palvelut omassa korttelissa ja keskusta ratikkamatkan päässä! Kruunis tarjoaa sujuvaa arkea ja viihtyisää asumista Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen ytimessä. Kauppa, kahvilat ja muut palvelut löytyvät omasta korttelista, samoin asukkaiden yhteinen kylätalo. Viereen on tulossa päiväkoti ja koulu.

     Kruunikseen tulee monipuolinen valikoima erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia koteja. Asuntojen rakentamisen arvioitu alkamisaika on 2024 ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan samaan aikaan, kun Kruunusillat ja ratikkayhteys valmistuvat.

     Lue lisää Kruunuvuorenrannan asuinalueesta ja liity asiakasrekisteriimme! Saat lisätietoa alueen suunnittelun etenemisestä ja tulevista kodeista. 

     Kruunisillat (Kuva: Kruunusillat, Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects))

     Alue

     Merellinen Kruunuvuorenranta sijaitsee Helsingin kantakaupungin itäpuolella hyvien yhteyksien päässä keskustasta. Kruunuvuorenranta tarjoaa erilaisia kaupunkiympäristöjä ja asumismuotoja: moderneja kerrostaloja, kaupunkipientaloja ja asuntoja aivan veden äärellä. Kruunuvuorenrannasta tulee myös veneilyn, rantaelämän, kalastuksen ja ulkoilun virkistyskohde.

     Alueen yhteyksiä kantakaupunkiin tulee lisäämään Kruunusillat-raitiotie. Raitiotie yhdistää Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Yliskylän Helsingin keskustaan. Merellinen reitti Korkeasaaren kautta palvelee myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Kruunusillat-yhteyden rakentaminen alkaa arviolta 2021 ja tavoite valmistumiselle on vuonna 2026.

     Kruunis risteyksestä

     Sujuva arki

     Korttelin keskeisestä kyläaukiosta muodostuu aktiivinen oleskeluun ja viihtymiseen kannustava yhteinen olohuone. Merellisessä ympäristössä otetaan aurinkoa, esiinnytään, leikitään, nautitaan kahvista ja lehvähdetään päivän kiireistä. Aukion olellisena keskipisteenä toimii korttelitalo.

     Päivittäistavarakaupan lisäksi Kruunikseen on tulossa kauneuteen, terveyteen, hyvinvointiin sekä lähipalveluihin liittyviä palveluita. Kruuniksessa arkea helpottavat palvelut ovat paitsi kodin lähellä, myös saatavissa kotiin. Korttelissa on käytössä digitaalinen palveluportaali, YIT Plus, jonka kautta asiakas voi esimerkiksi varata saunaosaston, kampaajan tai tilata kotisiivouksen.

      

     Sijainti

     Kruunuvuorenranta, Helsinki
     Määränpää:

     Ota yhteyttä

     Oletko kiinnostunut Kruuniksen asunnoista? Liity asiakasrekisteriimme tällä sivulla, saat tietoa, kun alueen suunnittelu etenee.

     Asuntomyynti Helsinki
     Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki
     *) Puheluhinnat 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (sis. alv 24 %) soitettaessa kiinteästä puhelinverkosta tai matkapuhelimesta.

     Oletko kiinnostunut Kruuniksen toimitiloista? Ota yhteyttä YIT:n toimitilapalveluihin.