Kruunuvuorenrannan keskuskortteli Kruunis, katunäkymä

Kruunuvuorenrannan keskuskortteli Kruunis

 • Kruunis on Kruunuvuorenrannan sydän

  Helsingin Kruunuvuorenranta kehittyy vaiheittain ja muuntautuu joustavasti kaupunkilaisten tarpeiden mukaan. Alue kehittyy yhä lähemmäksi kantakaupunkia Kruunusillat-raitiotien myötä ja Kruunuvuorenrannan tuleva sydän on Kruunis.

  Kruunis on aktiivinen keskuskortteli, josta rakentuu monipuolinen asumisen ja Kruunuvuorenrannan alueen lähipalveluiden keskus.

   

  Merellinen asuminen
  Merellinen asuminen

  300 kotia, 700 asukasta.

  Monipuoliset lähipalvelut
  Monipuoliset lähipalvelut

  2 supermarkettia, päivittäispalveluita, erikoisliikkeitä sekä kahvila- ja ravintolapalveluita.

  Sujuva liikkuminen
  Sujuva liikkuminen

  Keskustaan vain 15 minuuttia ratikalla, pyöräillen 20 min.

  Lisätietoa Kruuniksesta

  Kruunis on modernin kaupunkikehityksen suunnannäyttäjä.
  Kruunis on modernin kaupunkikehityksen suunnannäyttäjä.
  Kruuniksen asunnoista sisäviualisointi

  Asuminen

  Merimaisemat, palvelut omassa korttelissa ja keskusta ratikkamatkan päässä! Kruunis tarjoaa sujuvaa arkea ja viihtyisää asumista Kruunuvuorenrannan uuden asuinalueen ytimessä. Kauppa, kahvilat ja muut palvelut löytyvät omasta korttelista, samoin asukkaiden yhteinen kylätalo. Viereen on tulossa päiväkoti ja koulu.

  Kruunikseen tulee monipuolinen valikoima erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia koteja. 

  Lue lisää Kruunuvuorenrannan asuinalueesta ja liity asiakasrekisteriimme! Saat lisätietoa alueen suunnittelun etenemisestä ja tulevista kodeista. 

  Kruunisillat (Kuva: Kruunusillat, Helsingin kaupunki, WSP, Knight Architects))

  Alue

  Merellinen Kruunuvuorenranta sijaitsee Helsingin kantakaupungin itäpuolella hyvien yhteyksien päässä keskustasta. Kruunuvuorenranta tarjoaa erilaisia kaupunkiympäristöjä ja asumismuotoja: moderneja kerrostaloja, kaupunkipientaloja ja asuntoja aivan veden äärellä. Kruunuvuorenrannasta tulee myös veneilyn, rantaelämän, kalastuksen ja ulkoilun virkistyskohde.

  Alueen yhteyksiä kantakaupunkiin tulee lisäämään Kruunusillat-raitiotie. Raitiotie yhdistää Laajasalon Kruunuvuorenrannan ja Yliskylän Helsingin keskustaan. Merellinen reitti Korkeasaaren kautta palvelee myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Rakentaminen on jo hyvää vauhtia käynnissä. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan yhteys Laajasalosta Hakaniemeen ja toisessa vaiheessa Hakaniemestä keskustaan. Tavoitteena on, että Kruunusiltojen matkustajaliikenne käynnistyy Laajasalon ja Hakaniemen välillä vuonna 2027.

  Kruunis risteyksestä

  Sujuva arki

  Korttelin keskeisestä kyläaukiosta muodostuu aktiivinen oleskeluun ja viihtymiseen kannustava yhteinen olohuone. Merellisessä ympäristössä otetaan aurinkoa, esiinnytään, leikitään, nautitaan kahvista ja lehvähdetään päivän kiireistä. Aukion oleellisena keskipisteenä toimii korttelitalo.

  Päivittäistavarakaupan lisäksi Kruunikseen on tulossa kauneuteen, terveyteen, hyvinvointiin sekä lähipalveluihin liittyviä palveluita. Kruuniksessa arkea helpottavat palvelut ovat paitsi kodin lähellä, myös saatavissa kotiin. Korttelissa on käytössä digitaalinen palveluportaali, YIT Plus, jonka kautta asiakas voi esimerkiksi varata saunaosaston, kampaajan tai tilata kotisiivouksen.

   

  Sijainti

  Kruunuvuorenranta, Helsinki
  Määränpää:

  Ota yhteyttä

  Oletko kiinnostunut Kruuniksen asunnoista? Liity asiakasrekisteriimme tällä sivulla, saat tietoa, kun alueen suunnittelu etenee.

  Asuntomyynti Helsinki
  Mall of Tripla, 5. kerros, Pasilan Asema-aukio 1, 00520 Helsinki
  *) Puheluhinnat 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (sis. alv 24 %) soitettaessa kiinteästä puhelinverkosta tai matkapuhelimesta.

  Oletko kiinnostunut Kruuniksen toimitiloista? Ota yhteyttä YIT:n toimitilapalveluihin.