Kestäviä koteja ja toimitiloja Tuultenristissä

Suomalaisilla on suuri asumisen hiilijalanjälki, sillä ilmastomme on kylmä ja maamme harvaanasuttu. Rakennuksen hiilijalanjäljen pienentäminen vaatii ilmastoystävällisten valintojen tekemistä koko talon elinkaaren ajan. Päästöjen määrään vaikuttaa esimerkiksi rakennuksen energiatehokkuus, lämmitysjärjestelmä, rakennusmateriaalit sekä oma sähkön- ja vedenkäyttömme.

Vaikuttavimmat päätökset tehdään suunnittelu- ja rakennusvaiheessa sekä rakennuksen käytön aikana. Siksi Tuultenristissäkin on otettu huomioon kestävän kehityksen periaatteet. 

Kestävää asumista Tuultenristissä

Rakentajan ja asukkaan valinnoilla voi minimoida päästöt

Rakentajana pääsemme tekemään tärkeät päätökset, jotka liittyvät talon energiatehokkuuteen, lämmitysjärjestelmään sekä rakennusmateriaaleihin. Järkevät ja innovatiiviset valinnat leikkaavat rakentamisen ja asumisen ajan päästöjä merkittävästi.

Jokainen ihminen voi vaikuttaa huomattavasti asumisen hiilijalanjälkeensä muuttamalla arkitapojaan ympäristöystävällisemmiksi. Eniten kannattaa kiinnittää huomiota omaan sähkön- ja vedenkulutukseen.

Lue lisää kestävästä asumisesta
ESG arvot täyttäviä toimitiloja

ESG arvot täyttäviä toimitiloja

Ympäristökriteerien osalta YIT on ensimmäinen suomalainen rakennusalan yritys, joka sitoutui Science Based Targets (SBTi) -aloitteeseen ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen Pariisin ilmastosopimuksen mukaisesti niin omassa kuin arvoketjun toiminnassa.

Kiinteistökehittämisen ja toimitilarakentamisen vastuullisuutta ja kestävyyttä voidaan tarkastella monesta eri näkökulmasta. Tälle tarkastelulle ESG-jaottelu antaa erinomaiset raamit, jotka selkeyttävät ja helpottavat eri teemojen käsittelyä.  

Lue ESG-arvot täyttävistä toimitiloista