{ event: "mainDatalayer", gtm: {uniqueEventId: 1}, business: "Business Premises", pageType: "ReferenceItemPage", site: "YIT.FI", language: "fi", city: "N/A", area: "N/A", subarea: "N/A", project: "N/A" }
Kuva: BST-Arkkitehdit Oy

Pirkkala-kampus – ympäristöystävälliset koulu- ja kulttuuritilat Pirkkalaan

Hankkeesta

Pirkkalan koulukampukseen rakennetaan yhteistyötä ja vuorovaikutusta tukeva, innostava, turvallinen ja terveellinen oppimis-, toiminta- ja työympäristö päiväkotilaisille, koululaisille sekä henkilökunnalle. Tilat palvelevat eri-ikäisiä kohderyhmiä aamusta iltaan.

Tilat toteutetaan alueen ala- ja yläkoulujen oppilaille sekä varhaiskasvatukselle. Niihin tulee myös nuoriso- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatila kokous-, koulutus ja kulttuurikäyttöön.
Rakennukseen sijoitetaan myös muun muassa kunnan kriisiajan johtokeskus. Kampusta tullaan käyttämään laajasti myös iltaisin ja viikonloppuisin. Tärkeimmät käyttäjäryhmät ovat Pirkan opisto ja paikalliset yhdistykset. Opetustiloista tehdään joustavasti muuntuvia, niin, että ne palvelevat pitkälle tulevaisuuteen. Pirkkala-kampus on kunnan historian suurin rakennushanke. 

168
168

varhaiskasvatuspaikkaa lapsille

200
200

esi- ja alkuopetuspaikkaa

1000
1000

oppilaalle tilat uudessa koulutalossa

200
200

henkilöstössä työskentelevän työtilat

Aikataulu

Naistenmatkan koulun (A- ja B-osa) purkutyöt aloitettiin kesällä 2021. Koulutyö alkoi syksyllä 2021 väistötiloissa. Uuden koulun rakentamisen alustava aikataulu on 2021 - 2025. Aikataulu täsmentyy hankkeen edetessä.

    Muunneltavat tilat mahdollistavat monenlaisen toiminnan

    Tilat varustetaan modernilla tekniikalla ja niihin tulee mm. äänentoisto, esitystekniikka, akustiikka, striimausmahdollisuus, bänditila, mediateekki ja kulunohjausjärjestelmä.
    Tilat varustetaan modernilla tekniikalla ja niihin tulee mm. äänentoisto, esitystekniikka, akustiikka, striimausmahdollisuus, bänditila, mediateekki ja kulunohjausjärjestelmä.

    Oppimisympäristö muodostuu soluista, joissa 4-6 luokkatilalla on yhteinen oppitori. Osa luokista voidaan tarvittaessa yhdistää toisiinsa. Oppilaiden ja iltakäyttäjien käytössä on myös hyvin varustellut musiikin, kuvataiteen, tekstiilityön, teknisen työn ja kotitalouden tilat. Myös käytävätiloja voidaan hyödyntää työskentelytiloina ja oppiaineiden sekä opetusryhmien välinen yhteistyö ja tavoitettavuus on huomioitu.

    Kampuksen suunnittelussa on huomioitu vastuullisuus, energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys.

    Toteutus sisältää useita ratkaisuja, joilla energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä hallitaan.

    Rakennuksen hiilijalanjälki ja energiankulutus ovat huomattavan matalia verrattuna perinteisesti suunniteltuihin hankkeisiin.

    Suunnittelun lähtökohtana on ollut viisi arvoa:

    Laadukas toiminta ja ympäristö, yhteisöllisyys ja yksilön kohtaaminen, turvallisuus ja toimivuus, kestävä tulevaisuus ja moninaisuus arjessa.


    Sijainti

    Pirkkala-kampus

    Urheilutie 9, 33960 Pirkkala

    Määränpää:

    Työmaatiedotteet

    Lue lisää

    Ota yhteyttä

    Onko sinulla kysyttävää Pirkkala-kampuksen rakennustöihin liittyen? Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen pirkkala-kampus@yit.fi