{ event: "mainDatalayer", gtm: {uniqueEventId: 1}, business: "Business Premises", pageType: "ReferenceItemPage", site: "YIT.FI", language: "fi", city: "N/A", area: "N/A", subarea: "N/A", project: "N/A" }
  • Tammisairaala
  • 13.6.2023

Kesäterveiset työmaalta!

Kuva: A-lohkon sääsuojan kasaus käynnissä

Työmaa on edennyt vauhdilla. Tulevan sairaalan runkorakenne on nyt valmistunut. Tällä hetkellä käynnissä olevia työvaiheita sääsuojan alla ovat vesikatto- ja julkisivutyöt. Niiden on tarkoitus valmistua viimeistään alkusyksyn aikana.

Rakennuksen sisällä työvaiheita edistetään tahtituotannon mukaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kerroksissa työskentelyalueet on jaettu tahtialueisiin ja jokainen työvaihe etenee viikkotahdin mukaisesti. Nyt käynnissä olevia työvaiheita ovat pintabetonilattiat, väliseinät, tasoitus- ja maalaustyöt, märkätilojen laatoitustyöt sekä talotekniikka-asennukset. Seuraavina työvaiheina sisällä alkaa plaanolattiat ja alakattotyöt.

Vesikattotöiden ja julkisivun valmistuttua kesän loppupuolella puretaan sääsuojat ja aloitetaan sairaalan pihatyöt. Tämän vuoksi Paciuksenkadun liikennejärjestelyt tulevat säilymään nykyisellään vuoden loppuun asti.

Työmaa on käynnissä koko kesän. Työskentelemme myös lauantaisin. Työvaiheemme ovat pääsääntöisesti normaalia ääntä pitäviä eli kovaa meteliä ei pitäisi syntyä.

Liikennejärjestelyt

Meilahden liikuntakeskukselle johtanut telinesilta on vaihdettu telineportaisiin toukokuussa. Jalankulkureitti säilyy siis ennallaan.

HUS:n ajotunnelissa tullaan tekemään tulevan sairaalan talotekniikka-asennuksia juhannuksen jälkeen viikkojen 26-29 aikana, minkä seurauksena tunnelin toinen ajokaista on osittain pois käytöstä.

Mukavaa kesää,
Tammisairaalan tiimi