• Keskustan thk
  • 2.5.2023

Kampin metroaseman Fredrikinkadun sisäänkäynnin kaikki liukuportaat poistetaan käytöstä viikonlopuksi 5.5.-7.5.

Kampin metroaseman Fredrikinkadun sisäänkäynnin kaikki liukuportaat poistetaan käytöstä viikonlopuksi perjantaina 5. toukokuuta noin kello 18. Liukuportaat otetaan takaisin käyttöön maanantaina 8. toukokuuta metroliikenteen käynnistyessä.

Kun Fredrikinkadun sisäänkäynnin liukuportaat ovat kiinni, metrolaiturille pääsee parhaiten Kampin liikekeskuksen kautta. Metroaseman Fredrikinkadun sisäänkäynnin hissit ovat käytettävissä, mutta niille on odotettavissa ruuhkautumista.

Maanantaiaamusta 8. toukokuuta alkaen metroaseman Fredrikinkadun puoleisella sisäänkäynnillä avautuu kaksi liukuporrasta, joista toisella pääsee ylös ja toisella alas. Kolmas liukuporras pysyy toistaiseksi kiinni.

Liukuportaiden tilapäinen sulkeminen on välttämätöntä, koska liukuportaiden väliin rakennetaan väliaikainen suojaseinäke. Tulevien vuosien aikana liukuportaat uusitaan kokonaan.

Porrastyöt ovat osa meneillään olevaa esirakentamista

Kampissa korjataan alueen infraa ja valmistaudutaan uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamiseen. Töiden tilaaja on Helsingin kaupunki ja ne toteuttaa YIT.

Kampin metroaseman Fredrikinkadun lippuhallin ympäristön katualueella jatkuvat kunnallistekniikan johtojen siirtotyöt.

Toukokuussa aloitetaan myös pienimuotoisia tekniikkasiirtoja lähiliikenteen (Espoon) bussiterminaalissa, joka sijaitsee Kampin liikekeskuksen alakerrassa. Työt vaikuttavat vähäisissä määrin siihen, missä kohdassa saapuvat linja-autot päästävät asiakkaat terminaaliin.

Mikäli rakentamisen mahdollistava asemakaava tulee voimaan, uuden terveys- ja hyvinvointikeskuksen talonrakennustyöt käynnistetään arviolta vuodenvaihteessa 2023–2024.