Käynnissä olevat hankkeet

Tampereen raitiotie

Tampereen raitiotie sujuvoittaa arkea ja mahdollistamaan kaupungin kasvua ja kehitystä. Rakentamisella tavoitellaan tehokasta joukkoliikennejärjestelmää, jolla tuetaan yhdyskuntarakenteen tiivistämistavoitetta. Raitiotie rakennetaan sinne missä on joukkoliikenteen ruuhkaisimmat osuudet sekä kaupungin voimakkaat kasvusuunnat. Raitiotie toteutetaan allianssimallilla. Raitiotien ensimmäinen osa kulkee Pyynikintorilta itään Hervantajärvelle ja yliopistolliselle keskussairaalalle ja se valmistuu vuonna 2021. Lisäksi rakennetaan varikko Hervantaan.

Lue lisää raitiotieallianssista.

Raide-jokeri
RAIDE-JOKERI

Pikaraitiolinja Raide-Jokeri rakentuu Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välille. Raide-Jokerilla lisätään pääkaupunkiseudun poikittaisen joukkoliikenteen luotettavuutta ja matkustusmukavuutta. Samalla luodaan mahdollisuuksia rakentaa huomattava määrä uusia asuntoja nopean raideyhteyden varteen. Raide-Jokeri-linja toteutetaan allianssimallilla ja radan pituus on noin 25 km, josta noin 16 km sijoittuu Helsinkiin ja 9 km Espooseen.

Lue lisää Raide-Jokerista.

Tripla

Helsingin Pasilaan rakentuva Tripla on upea kolmen korttelin kokonaisuus, johon nousee kauppakeskus, toimistoja, asuntoja, hotelleja ja pääkaupungin joukkoliikenteen uusi keskus. Mall of Tripla on Triplan elävä kaupallinen keskus, jossa on 85 000 neliötä vuokrattavaa tilaa noin 250 toimijalle. Sen katon alta löytyvät herkulliset makumaailmat ja kansainväliset brändit sekä hyvinvoinnin ja viihteen palvelut. Liiketilojen lukumäärällä laskettuna Mall of Tripla on Suomen suurin ja kaupalliselta sijainniltaan Suomen paras. Mall of Tripla avataan syksyllä 2019 samaan aikaan pysäköintilaitoksen ja uuden Pasilan aseman kanssa. Tripla valmistuu kokonaisuudessaan vaiheittain vuosina 2019–2022. 

Lue lisää täältä

Blominmaki
Blominmäen jätevedenpuhdistamo

Blominmäen jätevedenpuhdistamosta tulee Suomen, mahdollisesti jopa koko Euroopan energiatehokkain puhdistamo. Espoolaiseen kallioon rakennettavassa puhdistamossa tullaan käsittelemään Espoon ja Kauniaisten jätevesien lisäksi Kirkkonummen, Siuntion, Länsi-Vantaan ja mahdollisesti Vihdin jätevedet. Puhdistustavoitteet ovat typen osalta yli 90 prosentin ja fosforin osalta yli 96 prosentin poistoteho. Puhdistamo otetaan käyttöön vuonna 2020.

Sulje
Lähetetään...