{ event: "mainDatalayer", gtm: {uniqueEventId: 1}, business: "Business Premises", pageType: "ReferenceItemPage", site: "YIT.FI", language: "fi", city: "N/A", area: "N/A", subarea: "N/A", project: "N/A" }

Tampereen virastotalo

Peruskorjaamme ja laajennamme Tampereen kaupungin virastotalon. Puutarhakadun puoleinen osa puretaan ja tilalle rakennetaan viisikerroksinen uudisosa. Vanhan kiinteistön eteläinen ja pohjoinen osa peruskorjataan. Rakennus toimii jatkossa noin 900 työntekijän toimistona. Virastotalon katutasoa tullaan avaamaan laajasti kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Rakennustyöt aloitetaan keväällä 2023 ja hankkeen on määrä valmistua kesällä 2026.

Uusia työtiloja viisikerroksiseen uudisrakennukseen
Uusia työtiloja viisikerroksiseen uudisrakennukseen
Terveelliset, turvalliset, monikäyttöiset ja muunneltavat tilat
Terveelliset, turvalliset, monikäyttöiset ja muunneltavat tilat
Katutasoon avataan tilaa kaupunkilaisten käyttöön
Katutasoon avataan tilaa kaupunkilaisten käyttöön
    Tampereen virastotalo - havainnekuva aulatilasta.

    Toimivia ja muunneltavia tiloja 

    Urakka on laajuudeltaan 18 200 brm2, josta saneerauksen osuus on 13 300 brm2 ja uudisrakentamisen osuus on 4 900 brm2. Rakennuksesta suunnitellaan ja rakennetaan terveellinen ja turvallinen, ja sinne valitaan mahdollisimman energiatehokkaat järjestelmät ja laitteet. Tiloista tehdään monikäyttöiset ja muunneltavat, jotta niitä voi tulevaisuudessa muokata tarpeiden mukaan. 

    Tampereen virastotalo - ilmakuva, havainnekuva

    Historiallinen virastotalo

    Virastotalo on rakennushistoriallisesti arvokas rakennus, joka on asemakaavassa suojeltu. Virastotalossa sijaitsee myös valtuustosali. Peruskorjattavaan ja laajennettavaan virastotaloon keskitetään aikaisemmin virastotalossa ja Frenckellissä työskennellyt henkilöstö, jolloin virastotalo on jatkossa noin 900 työntekijän toimisto. 

    Sijainti

    Sijainti

    Aleksis Kiven katu 14–16, 33210 Tampere

    Määränpää:

    Ota yhteyttä

    Onko sinulla kysyttävää Tampereen virastotalon rakennustöihin liittyen? Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen virastotalo@yit.fi