Palvelut
Tälle sivulle on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä tuulivoimasta ja vastauksiamme niihin.
Tämän sivun usein kysytyissä kysymyksissä keskitymme vain YIT:n aurin- ja tuulivoimaan liittyviin kysymyksiin ja vastauksiin.
Jos et löydä vastausta yleisesti tuulivoimasta askarrattuvaan kysymykseesi, kurkkaa Suomen tuulivoimayhdistyksen -sivuille. Mikäli sivuiltamme puuttuu jokin tärkeä kysymys ja vastaus koskien YIT:n tuulivoimahankkeita, voit olla yhteydessä tuulivoimatiimiimme alla olevan lomakeen kautta.
Tällä hetkellä alalla mietitään ratkaisuja nykyisten lapojen kierrättämisen tehostamiseen ja tulevien lapojen kehittämiseen. Tästä esimerkkinä Siemens Gamesa on jo testikäyttövaiheessa täysin kierrätettävät lavat.
Nykyään tuulivoimalan lapoja hyödynnetään sementin valmistuksessa, mutta uuden teknologian kehittyessä mahdollistaa se myös entistä paremman uusiokäytön lavan eri materiaaleille. Vihreän energian perusta on luonnonvarojen uusiutuvuus ja kierrättäminen. Tämä näkyy myös voimalavalmistajien tahtotilana parantaa omien voimaloidensa kierrätettävyyttä ja pienentää entisestään omaa hiilijalanjälkeään.
Puistoja ja metsää ei aidata, jolloin niissä voi edelleen harjoittaa maa- ja metsätaloutta, marjastaa ja metsästää tai harrastaa muita aktiviteetteja. Voimaloita varten rakennettu ja kunnossa pidetty tiestö jopa mahdollistaa alueella helpomman liikkumisen.
Tietyissä olosuhteissa ja alueilla talvella tuulivoimalan lapoihin saattaa kertyä jäätä, jolloin alueella olevat varoitusopasteet kehottavat välttämään voimaloiden läheisyydessä liikkumista. Hanketta suunnitellessa otetaan huomioon myös tämä lapojen jäätämisen todennäköisyys ja tarvittaessa voidaan ehkäistä sitä asentamalla lapalämmitys.
Vaikka Suomi sijaitsee pohjoisessa, niin silti auringonsäteilyn määrä on melkein Etelä-Suomessa Keski-Euroopan tasolla. Aurinkosäteilyä on kahden tyyppistä, niin sanottua suoraa- ja hajasäteilyä. Hajasäteilyllä tarkoitetaan säteilyä, joka heijastuu esimerkiksi ilmakehästä pilvien tai maasta lumen kautta. Aurinkoenergian teknologian kehittyessä mahdollistaa se entistä tehokkaampia keinoja säteilyn keräämiseen. Kuten kaksipuolisten paneelien avulla, jolloin hajasäteilyä saadaan enemmän kerättyä.
Kun auringonsäteily onnistutaan keräämään tehokkaasti saatavilla olevan teknologian ja hankealueen suunnittelun avulla, on aurinkovoima varteenotettava uusiutuvan energiantuotantomuoto Suomelle. YIT tarjoaa kokonaisvaltaisen toteutuksen aurinkovoimapuistolle tai hybridikokonaisuudelle.
Tutustu : https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_download/map_index.html#!