Aurinkovoima kunnassa

Auringosta elinvoimaa kuntaan.


Yksittäinen tuuli- tai aurinkovoimapuisto tuottaa kunnalle merkittäviä kiinteistöveroja elinkaarensa aikana. Elinvoimaa lisää myös hankkeiden työllistämisvaikutukset rakentamisen aikana, niin hankkeella, kuin majoituksen, ravintoloiden ja vapaa-ajan palveluiden osalta. Aurinkovoimapuiston valmistuminen noin 2–4 vuotta.

Maanomistajat saavat vuokratuloja aurinkovoiman tarvitsemasta maa-alasta vuosittain useiden kymmenien vuosien ajan uusiutuvan energianpuiston ollessa käytössä.

Aurinkovoima

Aurinkovoima saattaa soveltua alueille, minne tuulivoima ei. Joissain tapauksissa molemmat yhdessä muodostavat ns. hybridipuiston, jossa energiantuotanto tulee tuuli- sekä aurinkovoimalasta. Tuulivoimasta poiketen aurinkovoimaa ei koske samat vaatimukset mitä tuulivoimalla on mm. kaavoituksen suhteen. Tästä johtuen aurinkovoimapuisto on tällä hetkellä mahdollista saattaa valmiiksi nopeammin, kuin tuulivoimapuisto, mutta vaatii silti tarkkaa ympäristön huomioimista suunnittelussa.  

Esimerkiksi ympäristön vaikutukset maastoon ja maisemaan ovat erilaisia tuulivoimaan verrattuna.

Paneelit jäävät hyvin puuston taakse, mutta ovat aidattu yleisen turvallisuuden vuoksi. Tällöin luonnossa liikkuvat ihmiset tai eläimet eivät vahingossa vahingoita paneeleita tai muita järjestelmiä maanpinnalla.

Aurinkovoimahanke tuo kunnalle elinvoimaisuutta kiinteistöverotulojen ja työllisyyden kasvaessa esimerkiksi maanrakennus- tai majoitusalan palveluiden kautta. Maanomistajat saavat myöskin maanvuokratuloja hankealueella sijaitsevista kiinteistöistä.

YIT:llä on pitkä kokemus erilaisten hankkeiden suunnittelusta sekä urakoinnista, joka takaa hyvän perustan aurinkoivoimapuistolle.

Jäikö kysyttävää?

Selvitetään sopiiko aurinkovoima maillesi. Jätä meille yhteystietosi, alla olevan lomakkeen kautta, niin olemme yhteydessä ja selvitetään miten aurinkovoima sopii kuntaasi.

Voit olla yhteydessä energiatiimimme, mikäli sinulla jäi jotain kysyttää. Palaamme sinulle pian toivomallasi tavalla.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä uusiutuvan energian hankekehitystiimiin

Viestin käsittelyn nopeuttamiseksi, kuvailethan asiasi mahdollisimman tarkasti.

Toivon yhteydenottoa