Kaupunkitilan laatu

Trigonin kaupunkitilan laatu syntyy korkean ja matalan vaihtelusta, puistomaisesta ja rakennetusta ympäristöstä sekä julkisen ja yksityisen tilan vuorottelusta. Korkeaa torniryhmää suojaavan matalan jalustan kivijalkaliikkeiden tunnelmaa on laajennettu katutasolle jalankulkijoiden ulottuville; alue muodostuu kaupunkimaisesta lähiympäristöstä. Ulkotilojen suunnitteluratkaisut tarjoavat sääolosuhteilta suojattuja, saapumiseen ja oleskeluun houkuttelevia aukioita ja reittejä.

Arkkitehtuurin laatu

Trigonin tornirakennusten ryhmä kohoaa kaupunkikuvalliseksi korosteeksi, yksilöllisten tornien muodostaessa yhtenäisen veistoksellisen kokonaisuuden. Pinta-alaltaan vaihtelevien kolmiopohjatornien julkisivujen jäsentely perustuu ruutu- ja raitapohjaisiin ”rastereihin”. Tornin julkisivun aikaa kestävä arkkitehtoninen idea muodostuu tästä materialistisesta raidan ja ruudun profiilista, ehjästä pinnasta. Itäalueen suunnitteluratkaisu vahvistaa Keski-Pasilan aluetta tornitalojen keskittymänä.

Yhteydet 

Trigoni sijaitsee usean risteävän liikkumismuodon polttopisteessä – kattavat pyöräilyn ja kävelyn reitit yhdistyvät Suomen vilkkaimpaan julkisen liikenteen keskukseen. Tornirakennuksista on sisäyhteys Triplaan ja sen joukkoliikenneterminaaliin. Kehitetty, vaiheittain toteutettavissa oleva suunnitteluratkaisu aktivoi Veturitien jalankulkualueeksi. Pasila-Konepaja-Kalasatama-akselin suunnittelualueen itäinen nivelkohta muodostaa Veturitieltä alkavan kaupunkirakenteellisen rajapinnan jatkaen kaupunkitilojen sarjaa.

Palvelukokonaisuus

Trigonin mixed-use -kaupunkikonsepti, tiivis lähiympäristö ja Suomen parhaat liikenneyhteydet luovat edellytykset elävälle kaupunkikeskustalle. Kaupan, työn, hotellin, asumisen ja liikkumisen palvelukokonaisuudet on sovitettu täydentämään Triplan palveluita ja vahvistamaan Keski-Pasilan vetovoimaa. Tällä varmistetaan, että kaupunkikeskusta on vireä kellon ja vuoden ympäri. Läpileikkaava käyttäjälähtöinen ajattelu muodostaa pohjan kestävän kehityksen periaatteiden toteutumiselle myös tulevaisuuden muutostilanteissa.

Elämää kellon ympäri

Trigoni-korttelissa toiminnot limittyvät ja vahvistavat toisiaan. 
Korttelin käyttäjät hyötyvät monipuolisesta ja laajasta avoinna olevasta palvelutarjonnasta ja palveluiden tuottajat hyötyvät monipuolisesta asiakasrakenteesta.

 

 

Elävä kaupunki rakennetaan yhdessä

Trigoni-suunnitteluratkaisun lähtökohtana on ollut kestävän kehityksen periaatteilla luoda uutta kaupunkikeskusta upeiden kulkuyhteyksien ympärille – tiivistä lomittuneiden toimintojen keskittymää, jonka palvelukokonaisuus sykkii elämää kellon ympäri. Trigonin tavoitteena on muodostaa Pasilaan aito DMA-kortteli.

Trigonin DMA-kortteli

Density
  • Kokoava ja suojaava kohtaamisten  jalusta – Avoimien tornirakennusten  veistoksellinen kokonaisuus
  • Kaukomaisema – Lähialue – Kortteli
  • Rakenteellinen ja toiminnallinen  muuntojoustavuu
Mix
  • Korkea ja matala – Puistomainen ja rakennettu – Julkinen ja yksityinen
  • Kaupalliset palvelut – Työnteko –  Hotelli – Asuminen – Liikkumisen palvelut – Digitaalinen käyttökokemus
  • TRIGONI+TRIPLA 
Access
  • Kattavat pyöräilyn ja kävelyn reitit –  Suomen vilkkain julkisen liikenteen  keskus
  • Helsingin tehokkain matkaketju
  • Katu – Suoja – Kohtaamispaikka

Media Gallery

Ota yhteyttä

Tapio Salo
Hankejohtaja
Iina Vapaavuori
Hankekehityspäällikkö

Asuntomyynti & toimitilojen vuokraus

YIT Helsingin asuntomyynti
Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki
Tuula Klemetti
Toimitilojen vuokrauspyynnöt

Hankinta

Tuomas Leminen
Hankintapäällikkö

Rekrytointi

Jari Virsunen
Henkilöstöpäällikkö

 © 2019 YIT Oyj