Mall of Triplan harjannostajaisia juhlittiin työmaalla

Suomen suurimmalla työmaalla Pasilan Triplassa saavutettiin merkittävä välietappi, kun kauppakeskus Mall of Triplassa vietettiin harjannostajaisia 25. päivä tammikuuta.

Helsinkiin nousevaa toista keskustaa saapui juhlistamaan tammikuisena iltapäivänä tuhat kutsuvierasta, joille katettiin pöydät kauppakeskuksen päivittäistavarakerrokseen. Työmaahenkilöstön lisäksi juhlaan oli kutsuttu tulevia vuokralaisia, suunnittelijoita ja tärkeimpien sidosryhmien edustajia.

Tarjolla oli harjannostajaisperinteiden mukaista ruokaa: hernekeittoa, ruisleipää ja olutta. Tunnelmallisesti valaistun tilan viihtymisestä huolehtivat nuoret jazzmuusikot Iina Johansson ja Jon Pettersson.

Tilaisuuden avajaispuheenvuoron piti kaupungin terveiset tuonut pormestari Jan Vapaavuori. Vapaavuori sanoo syksyllä 2019 valmistuvan Mall of Triplan ja Pasilan aseman olevan lähtölaukaus uuden Pasilan rakentumiselle.

”Keski-Pasilasta tulee elävä ja kiehtovasti omaperäinen kaupunginosa, jossa ihmisvirrat kohtaavat ympäri vuorokauden. Arkkitehtuuri on omaleimaista ja korkeatasoista, mikä tekee Pasilasta tunnistettavan paikan, joka jää mieleen ja jota tullaan katsomaan uudelleen.”

Vapaavuori korostaa, kuinka Mall of Tripla tulee valmistuessaan tukemaan Pasilaa ekologisena ja urbaanina kaupunkikeskuksena.

”Pasilaan syntyy tiivis, sekoittunut, joukko- ja kevyeen liikenteeseen perustuva alue, jolla on pieni hiilijalanjälki. Keski-Pasila on ensimmäinen alue Helsingissä, jolle on määritelty ekologiset vaatimukset ja tavoitteet. Tripla-hankkeen toteuttajat ovat päättäneet sitoutua vielä valtion ja kaupungin asettamia tavoitteita ja vaatimuksia tiukempiin kriteereihin.”

Vapaavuori muistutti yleisöä siitä, kuinka suuri taloudellinen ja työllistävä vaikutus massiivisella hankkeella on.

”Jo suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa Tripla ja Keski-Pasilan infrahankkeet työllistävät satoja ammattilaisia ja valmistuttuaan Tripla tulee olemaan tuhansien ihmisten työpaikka. Hankkeella on myös keskeinen rooli Pasilan 25 000 uuden työpaikkatavoitteen toteuttamisessa.”

Mall of Tripla nousee kaksi kuukautta edellä aikataulusta

Triplan rakentaminen on jokaisen kolmen korttelin osalta edennyt runkotöihin ja saavuttanut jo Pasilansillan tason. Mall of Triplassa tehdään sisävalmistustöitä kolmessa kerroksessa. Työmaa muuttuu kaupunkikuvassa näkyvämmäksi päivä päivältä, kun kortteleiden rungot nousevat silmissä ja elementtejä nostavat torninosturit kohoavat yhä korkeammalle.

jazzmuusikotHankejohtaja Tapio Salo sanoo, että vuonna 2014 alkanut projekti on edennyt erinomaisesti. Kauppakeskuksen rungon valmistuminen ja kahden kerroksen saaminen lämpöisiksi ovat merkittävä rajapyykki.

”Olemme kaksi kuukautta edellä aikataulusta, mikä on hyvä saavutus, koska alue ei ole kaikkein helppo paikka rakentaa. Teimme Pasilan uuden aseman perustustöitä sekä rakensimme väliaikaisen asemarakennuksen, eikä yksikään junavuoro myöhästynyt takiamme. Työmaavahvuus on nyt tuhat henkeä. Fiilis työmaalla on ollut koko ajan mahtava.”

Salo kiitteli työmaaväkeä, joka on säässä kuin säässä vienyt periksiantamattomasti eteenpäin projektia.

”Eilen oltiin keskellä lumipyryä ja taisteltiin. Yöllä sää muuttui täydellisesti, kun lumet sulivat holveilla ja vesi ja tuuli alkoivat piiskata rakennusta. Rakentajat ovat dynaamista porukkaa, ja tämä on ennen kaikkea heidän juhlansa.”

Jo 70 prosenttia liiketiloista vuokrattu

Mall of Triplassa on 85 000 neliötä vuokrattavaa tilaa noin 250 toimijalle ja se tulee olemaan liiketilojen lukumäärällä laskettuna Suomen suurin kauppakeskus. Liiketiloista on vuokrattu jo lähes 70 prosenttia.

”Paljon on vielä työtä tehtävänä ja tilaa hyville toimijoille, mutta tämä on huikea luku, joka kertoo siitä, että meihin uskotaan”, sanoo kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto.

Aalto muistuttaa, että kauppakeskukset ovat Suomen suosituimpia kauppapaikkoja, jotka tarjoavat vähittäiskaupan lisäksi kuluttajien yhä enemmän kaipaamia elämyksiä.

”Sää on kauppakeskusten puolella ja ostaminen on helppoa, kun kaiken löytää saman katon alta. Kauppakeskuksiin ei tulla enää vain ostoksille, vaan kuluttajat kaipaavat elämyksiä – olipa kyseessä sitten kulttuuri, ruoka tai hyvinvointi. Mall of Triplassa 15 prosenttia pinta-alasta tulee olemaan elämyspalveluille.”

Triplan tuoreimmat vuokralaiset ovat baltialainen elokuvateatteriketju Cinamon ja uuden Töölön seurakunnan seurakuntakeskus, jotka vahvistavat entisestään Triplan elämyspalveluita. Valmistuttuaan seurakuntakeskus tulee olemaan 500 neliömetriä suuri Pasilassa asuvien kirkko, jossa järjestetään vihkimisiä, konsertteja, nuorten tilaisuuksia ja paljon muuta. Seurakunta tulee olemaan Helsingin toiseksi suurin heti Malmin seurakunnan jälkeen.

Meilahden ja tulevan Töölön seurakunnan kirkkoherra Hannu Ronimus näkee tilaisuuden historiallisena.

”Suomessa on sanonta ’kirkko keskellä kylää’, ja jos jossain, niin tässä se toteutuu konkreettisesti. Seurakunnan läsnäolo viestittää, että ihmisen elämässä on eri kerroksia, joista yksi on henkinen. Yhdessä nämä kerrokset täydentävät toisiaan. Jos me voimme Triplassa palvella ihmisiä kokonaisvaltaisesti, uskon, että olemme luomassa jotain sellaista, jota ei ole tässä maassa ennen kyetty aikaansaamaan. Tripla voi muuttua aidosti merkityskeskukseksi.”

Kiinnostus kauppakeskusta kohtaan on hankkeen suunnittelun alusta lähtien ollut suurta, sillä Tripla sijaitsee Suomen vilkkaimmassa julkisen liikenteen keskuksessa, suurten tapahtumakeskusten ytimessä.

Mall of Tripla avataan syksyllä 2019 samaan aikaan pysäköintilaitoksen ja uuden Pasilan aseman kanssa. Mall of Triplan rakennuttajana toimivan projektiyhtiön omistavat YIT, Ilmarinen, Conficap ja Fennia.

Tuula Klemetti
Toimitilojen vuokratarjouspyynnöt ja toimistojen vuokraus
Petra Karimies
Asiakaspäällikkö, Toimistot

Yhteydenottolomake

Kuvaile tarpeesi mahdollisimman tarkasti viestikenttään, jotta viestisi ohjautuu oikealle henkilölle.

Sulje
Sulje
Lähetetään...