UPM:n pääkonttori

UPM:n uusi pääkonttori valmistui Helsingin paraatipaikalle, Töölönlahdelle, vuoden 2013 lopussa. Biofore Taloksi nimettyä rakennusta pidetään yhtenä onnistuneimmista uusista rakennuksista Helsingin keskustassa. Näyttävän näköisen, pinta-alaltaan lähes 17 000 neliömetrin suuruisen rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Helin & Co, joka on suunnitellut myös mm. YIT:n rakentaman Eduskunnan lisärakennuksen. Bioforen arkkitehtuurissa korostuvat metsä ja puu, jotka ilmentävät hyvin UPM:n yritysidentiteettiä. YIT Rakennus toteutti kohteen rakennustekniset työt maanrakennustöineen projektinjohtourakkana.

Bioforen toimitilat tukevat erityisesti henkilöstön viihtyvyyttä ja työhyvinvointia. Työrauhaa kaipaaville on suunniteltu hiljaisen työn tiloja, kun taas ideointiin ja vapaampaan seurusteluun on omat erilliset tilansa. Koska nykypäivänä etätöitä tehdään paljon, ei kaikille myöskään tarvitse olla omia työpisteitä. Esimerkiksi ylimmässä kerroksessa on tietohallinnon ns. ”flexi-tila”, jossa 45 työntekijälle on vain 30 työpistettä. Liikkuvaa työtä tekeville tämä käyttöaste on osoittautunut sopivaksi. Tehokas tilankäyttö on myös taloudellisesti järkevää: entisiin tiloihin verrattuna uuden pääkonttorin käyttökustannukset ovat noin kolmanneksen alhaisemmat.

LEED Platina –ympäristösertifikaatin edellytykset täyttävä rakennus oli ainutlaatuinen ja teknisesti haastavakin kohde. Lopputulos on kuitenkin huikea.

 

Yhteydenotto

Kerro viestissä, mistä referenssistämme olet erityisen kiinnostunut. Näin osaamme ohjata viestisi oikealle henkilölle. Voit myös lähettää suoraan viestiä osoitteeseen infra@yit.fi tai toimitilat@yit.fi.

Sulje
Sulje
Lähetetään...