Trigoni – Pasilan tornitalot

Trigonin tasasivuisten kolmionmuotoisten tornien ryhmä muodostaa Pasilaan kansainvälistä tasoa olevan veistoksellisen kokonaisuuden ja kaupunkikuvallisesti tunnistettavan maamerkin. Trigonissa yhdistyvät asuminen, työskentely ja kauppa. Yhdessä erinomaisen sijainnin kanssa nämä luovat uuteen Pasilaan erinomaiset edellytykset elävälle Helsingin toiselle keskustalle.

Trigonin rakentaminen alkaa aloitusalueesta, johon sisältyy kahden tornin ja jalustan rakentaminen. Kilpailuehdotuksen mukaan aloitusalueen ensimmäiseen, alueen korkeimpaan torniin tulee kaikkiaan 51 kerrosta ja sen korkeus on noin 180 metriä. Torniin on suunnitteilla hotelli, asuntoja sekä näköalaravintola. Toiseen, 40 kerrosta ja noin 140 metriä korkeaan torniin on suunnitteilla toimistoja ja asuntoja. Jalusta sisältää kaupallisia tiloja, kivijalkamyymälöitä ja pysäköintipaikkoja. Aloitusalueelle arvioidaan syntyvän noin 500 asuntoa, 300 hotellihuonetta ja 1 000 työpaikkaa. Aloitusalueen rakentaminen voi käynnistyä asemakaavoituksen vahvistuttua, arviolta vuosina 2020–2021.

Trigonin kaupunkitilan laatu syntyy korkean ja matalan vaihtelusta. Tornialueen suunnittelussa on huomioitu ihmisen mittakaava, mikä näkyy viihtyisänä jalankulkuympäristönä. Jalustan suunnitteluratkaisut tarjoavat suojaavia, oleskeluun ja saapumiseen houkuttelevia tiloja ja reittejä. Torniaukion paviljonki ja sen ympärillä oleva toriaukio ovat luonnollisia kohtaamispaikkoja alueelle saapuville.

YIT:n Trigoni-hanke voitti lokakuussa 2018 Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen järjestämän Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun. Helmikuussa 2019 allekirjoitettiin YIT:n, Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välinen sopimus hankkeen ensimmäisen vaiheen (ns. aloitusalue) toteuttamisesta ja aloitusalueen ostamisesta.

Lue lisää Trigonista täältä

 

Tiedot

Projektin nimi
Trigoni
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2027
Erityistä
Hybridirakennus
Sulje
Sulje
Lähetetään...