Trigoni - Pasilan pilvenpiirtäjät, Helsinki

Trigonin tasasivuisten kolmionmuotoisten tornien ryhmä muodostaa Pasilaan kansainvälistä tasoa olevan veistoksellisen kokonaisuuden ja kaupunkikuvallisesti tunnistettavan maamerkin. Trigonissa yhdistyvät asuminen, työskentely ja kauppa. Yhdessä erinomaisen sijainnin kanssa nämä luovat uuteen Pasilaan erinomaiset edellytykset elävälle Helsingin toiselle keskustalle.

Ensimmäisessä vaiheessa alueelle rakennetaan kaksi pilvenpiirtäjää ja niitä yhdistävä jalusta, johon tulee kaupallisia tiloja ja kaikkia tiloja tukevia aputiloja.

Ensimmäisenä rakennettavassa tornissa kerroksia on 40 ja sen suunniteltu korkeus on noin 140 metriä merenpinnasta. Torniin on suunnitteilla toimistoja ja asuntoja. Toiseen, alueen ja samalla koko Suomen korkeimpaan torniin tulee kaikkiaan noin 51 kerrosta ja sen korkeus on merenpinnasta noin 200 metriä. Torniin on suunnitteilla hotelli, asuntoja sekä näköalaravintola. Ensimmäisen vaiheen rakentaminen käynnistyy heti asemakaavoituksen vahvistuttua.

Trigonin kaupunkitilan laatu syntyy korkean ja matalan vaihtelusta. Tornialueen suunnittelussa on huomioitu ihmisen mittakaava, mikä näkyy viihtyisänä jalankulkuympäristönä. Jalustan suunnitteluratkaisut tarjoavat suojaavia, oleskeluun ja saapumiseen houkuttelevia tiloja ja reittejä. Torniaukion paviljonki ja sen ympärillä oleva toriaukio ovat luonnollisia kohtaamispaikkoja alueelle saapuville.

YIT:n Trigoni-hanke voitti lokakuussa 2018 Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen järjestämän Keski-Pasilan tornialueen arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailun. Helmikuussa 2019 allekirjoitettiin YIT:n, Helsingin kaupungin ja Senaatti-kiinteistöjen välinen sopimus hankkeen ensimmäisen vaiheen (ns. aloitusalue) toteuttamisesta ja aloitusalueen ostamisesta.

Trigoni kaavaselvityksessä, lokakuu 2019

Lue lisää Trigonista täältä

 

Tiedot

Projektin nimi
Trigoni
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2027
Projektin status
Rakenteilla
Erityistä
Hybridirakennus