Kiitotie kuntoon 30 tunnissa

Sønderborgin lentoasema jouduttiin sulkemaan päällystystöiden ajaksi, koska asemalla on vain yksi kiitotie. 70 työntekijän tiimimme sai kiitotien kuntoon 30 tunnissa.

30 tuntia työtä tauotta

70 työntekijän tiimi teki päällystystöitä 30 tuntia tauotta. Kiitotie on 1,8 kilometriä pitkä ja 30 metriä leveä, ja päällystettävää pintaa oli yhteensä 70 000 neliömetriä. Tarkasti suunniteltu ja aikataulutettu urakka alkoi lauantaina kymmeneltä aamupäivällä. Kutsuimme paikalle tiimejä myös muilta alueilta. Meidän oli työskenneltävä tauotta, jotta pysyimme aikataulussa. Tiukasta aikataulusta huolimatta varmistimme, että teimme erinomaista jälkeä. Siitä yhtiömme tunnetaan.

Työn jokainen vaihe suunniteltiin tarkasti. Asfaltinlevittimeen syötettiin jatkuvasti asfalttia. Syöttimeen mahtuu kerralla 17 tonnia asfalttia. Syötin ajoi hitaasti pitkän rekkajonon luo. Kun rekan asfalttikuorma oli purettu, rekka lähti hakemaan uuden kuorman paikalliselta asfalttiasemalta.

Sønderborgissa työ sujui aikataulun mukaan. Lentoasema oli viikonlopun ajan pois käytöstä, mutta nyt alueen asukkailla ja yrityksillä on käytössään entistäkin turvallisempi ja laadukkaampi kiitotie, joka takaa sujuvat yhteydet muualle Tanskaan.

Fakta:

  • Sønderborgin lentoasema on kunnallinen lentoasema Etelä-Tanskassa. Se on avoinna paikalliselle lentoliikenteelle ympäri vuorokauden.
  • Lemminkäinen teki vuonna 2008 sopimuksen Sønderborgin lentoaseman kunnossapidosta. Sopimuskausi on 15 vuotta, eli sopimus päättyy vuonna 2023.
  • Päällyste uusittiin 70 000 neliömetrin alueelta.
  • Asfalttia kului 5 000 tonnia, josta 3 500 tonnia tuli paikalliselta asfalttiasemalta Tinglevistä ja 1 500 tonnia Vandelista.
  • Urakassa oli mukana 70 työntekijää ja 30 konetta. Asfalttia tuotiin 150 rekkakuormallista.
  • Työ tehtiin 30 tunnissa.

Tiedot

Projektin nimi
Sønderborgin lentoasema
Asiakas
Tanskan ilmailulaitos
Kaupunki
Sønderborg
Maa
Denmark
Valmistumisvuosi
2015
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Päällystys
Sulje
Lähetetään...