Solan lentokentän turvallisuutta parantamassa

Länsi-Norjan lentokenttäpäällystys­projektissa saavutettiin asiakkaan tiukat vaatimukset niin laadun kuin aikataulunkin osalta.

Kesäkuussa 2014 päällystimme toisen kiitotien Stavangerin Solan lentokentällä Länsi-Norjassa. Saimme työn valmiiksi vain yhdeksässä päivässä ja saavutimme työlle asetetut erittäin tiukat laatuvaatimukset. Alihankkijat mukaan lukien oli projektissa mukana 75 henkeä, jotka työskentelivät vuoroissa kellon ympäri.

Lentokenttäprojektit ovat monimutkaisia, ja niihin liittyy tiukkoja tiiviys-, stabiilius- ja kulutuksenkestävyysvaatimuksia. Solassa laadimme asfalttireseptin, joka takaa pinnan kestävän ainakin 12 vuotta. Vilkas lentokenttä pidettiin avoinna liikenteelle rakentamisen ja päällystyksen ajan, ja teimme tiivistä yhteistyötä asiakkaamme, Avinorin, kanssa.

Myös turvallisuusvaatimukset ovat lentokenttäprojekteissa omaa luokkaansa. Esimerkiksi pikkukivet on poistettava lentokoneiden moottorien tai rungon vaurioitumisen estämiseksi. Lisäksi meillä oli varasuunnitelmat kaluston poistamiseksi mahdollisen seisokin sattuessa, jotta pystyimme varmistamaan, että kiitotie pysyi aina auki.

Avinor on viestittänyt olevansa tyytyväinen projektiin. Olemme omalta osaltamme varmistaneet, että lennot pääsevät nousemaan ja laskeutumaan turvallisesti.

Tiedot

Projektin nimi
Solan lentokenttä, Norja
Asiakas
Avinor
Kaupunki
Stavanger
Maa
Norway
Valmistumisvuosi
2014
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Päällystys
Sulje
Lähetetään...