Silkeborgin moottoritie

Vakuuttavan tiimityön ja uuden levittäjän ansiosta asfaltti levittyi vaivatta Silkeborgin moottoritien ensimmäiselle noin 12 kilometrin osuudelle Tanskassa.

Tanskalaista Silkeborgin kaupunkia ympäröivän uuden moottoritien kokonaismitta on noin 28 kilometriä, josta toteutimme ensimmäisen vaiheen, noin 12 kilometrin päällystysurakan.

Urakka oli haastava, koska asiakas edellytti asfaltin levitystä sekä tavalliselle ajokaistalle että hälytysajoneuvojen kaistalle yhtä aikaa.

Tiukasti aikataulutetun työn nopeuttamiseksi yhdistimme kaksi asfalttitiimiä yhdeksi ryhmäksi, jossa työskenteli yhteensä 20 henkilöä. Töitä riitti jatkuvasti myös mittamiehelle, joka mittasi jokaisen asfalttikerroksen korkotason 20 metrin välein. Ja laboratoriolle, joka jatkuvasti otti näytteitä ja tuotti tarvittavat dokumentit asfaltin laadusta.

TÄSMÄLLISET TOIMITUKSET AVAINASEMASSA

Urakan onnistumisessa aikataulun mukaan oli erittäin tärkeää, että asfalttitoimitukset sujuvat. Kolmelta tehdasta tuotti yhteensä 236 000 tonnia asfalttia, joka vastaa noin 12 kilometrin matkaa nelikaistaista tietä pientareineen. Levityksen aikana päivätuotanto oli korkeimmillaan 4 500 tonnia asfalttia, ja sitä kuljetti nelisenkymmentä kuorma-autoa.

Ryhmä syötti levitysvalmiin asfaltin uuteen asfalttisyöttäjään, jota käytettiin urakassa ensimmäistä kertaa. Koneeseen mahtuu 15 - 20 asfalttitonnia, ja se pystyy syöttämään 1 200 tonnia tunnissa. Suoritimme urakan luvatussa aikataulussa, ja asiakkaan puolelta todettiin syöttäjän olleen yksi syy urakan onnistumiseen hyvin tuloksin, sillä se mahdollisti taukoamattoman päällystyksen.

Noin 10 000 tonnin erä asfalttia viimeisteli urakan  kesällä 2015. Sen jälkeen siirryimme päällystämään moottoritietä toiselle, noin 3,5 kilometrin osuudelle.

Tiedot

Projektin nimi
Silkeborgin moottoritie
Asiakas
Tanskan tiehallinto
Kaupunki
Silkeborg
Maa
Denmark
Valmistumisvuosi
2015
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Päällystys
Sulje
Lähetetään...