Liikenne turvalliseksi kaikille Harstadissa

Uudistimme Pohjois-Norjassa kaksi liikenneympyrää, mikä tekee risteysalueen turvallisemmaksi ja liikenteen sujuvammaksi jalankulkijoille, pyöräilijöille ja autoilijoille.

Uudistimme Pohjois-Norjassa kokonaan kaksi liikenneympyrää, mikä tekee risteysalueen turvallisemmaksi ja liikenteen sujuvammaksi jalankulkijoille, pyöräilijöille ja autoilijoille.

Harstadin kaupungin eteläpuolella sijaitseva Kanebogenin risteysalue on todennäköisesti Tromssan läänin vilkkaimmin liikennöity: sen läpi kulkee päivittäin noin 15 000 autoa. Risteys on myös kaupungin ainoa sisääntulo- ja ulosmenoväylä.

Risteys sijaitsee vilkkaasti liikennöidyllä alueella: lähistöllä on ostoskeskuksia, autoliikkeitä, asuntoja ja koulu. Vanha tie alkoi käydä vaaralliseksi jalankulkijoille, koska ajokaistoja ja jalankulkuväyliä ei oltu erotettu mitenkään.

Nyt uudistamme risteysalueen täysin. Rakennamme kahden liikenneympyrän ympärille aiempaa leveämmän tien sekä kevyelle liikenteelle 40 metriä pitkän alikulkuväylän. Valmistuessaan jalankulkijoille ja autoilijoille on erilliset väylät, minkä lisäksi aluetta valaisee 70 uutta katulamppua.

"Uusi risteysalue parantaa autoilijoiden, pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden turvallisuutta ja liikenne nykyisellä tiellä vähenee selvästi," sanoo työmaapäällikkö Jørn Leo Johansen.

Uusi tie nousee kolmen asteen kulmassa 2,3 metrin korkeuteen, mikä mahdollistaa alikulkutunnelin rakentamisen jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

Asennamme hankkeen aikana yhteensä seitsemän kilometriä vesi- ja viemäriputkia, sähköjohtoja ja kuitukaapeleita, halkaisijoiltaan 40 millimetristä 800 millimetriin. Niiden asentaminen on hankkeen vaiheista kaikista haasteellisin, koska ne on kaivettava esiin, siirrettävä 50 metriä etelään nykyiseltä paikaltaan ja asennettava kuuden metrin syvyyteen.

Vuoropuhelua paikallisen yhteisön kanssa

Tällaisissa hankkeissa, jotka vaikuttavat ympäröivään yhteisöön, vuoropuhelu paikallisten kanssa on tärkeää.

"Olemme käyneet yhdessä YIT:n työntekijöiden kanssa puhumassa hankkeesta kouluissa ja keskustelleet sen vaikutuksista alueen asukkaiden kanssa. Haluamme ohjata liikenteen pois Harstadin keskustasta, jotta voimme edistää ympäristöystävällistä liikkumista. Täällä on paljon jalankulkijoita, etenkin koululaisia, ja nyt jalankulusta tulee entistä turvallisempaa. Rakennamme tulevaisuutta", kertoo projektipäällikkö Arnt-Børge Jensen Norjan tiehallinnosta.

Vasta alkua

Kanebogenin risteysalue on monivuotisen Harstadpakken-hankkeen ensimmäinen ja laajin vaihe. Hanke uudistaa kaupungin liikennejärjestelyt. Kanebogeniin tulee kuusi tietulliasemaa, joiden keräämillä tuloilla katetaan lopulta hankkeen kustannukset.

Hankkeen tavoitteisiin kuuluu jalankulun ja pyöräilyn lisääminen innovatiivisen vihreän infrastruktuurin avulla ja näin saada aikaan myönteisiä ympäristövaikutuksia.

Faktat:

  • Hanke: Teiden leventäminen sekä kevyen liikenteen väylän ja tunnelin rakentaminen sekä niihin liittyvät maarakennustyöt Harstadin kaupungin rajalla Lofooteilla, Pohjois-Norjassa.
  • 40 metriä pitkä kevyen liikenteen tunneli
  • 12 000 tonnia asfalttia päällystykseen
  • Työt alkoivat huhtikuun lopussa 2015 ja päättyvät heinäkuussa 2016.
  • Asiakas on Pohjois-Norjan tiehallinto

Tiedot

Projektin nimi
Kanebogenin risteysalueen uudistaminen Pohjois-Norjassa
Asiakas
Statens vegvesen, Region nord
Kaupunki
Harstad
Maa
Norway
Valmistumisvuosi
2016
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Päällystys
Sulje
Lähetetään...