Kaksi vesivoimalaitosta Fjærlandin vuonossa

Rakennamme Länsi-Norjan upeassa vuoristomaisemassa vesivoimalaitoksia energiayhtiö Småkraftille. Työmaalle pääsee vain vesitse tai helikopterilla, mikä tuo urakkaan omat haasteensa.

Fjærlandissa, merenpinnan tasolta alkaen kuuteen sataan metriin vuorta ylös, sijaitsee työmaa, jossa rakensimme Lidalin voimalaitoksen tuloaukkoineen, 1500 metriä pitkän tunnelin ja 600 metriä syvän kuilun.

Koska työmaalle ei pääse tietä pitkin, kuljetimme paikalle kaiken tarvittavan veneillä tai helikopterilla. Toimme laitteet ja tarvikkeet lautalle, jolta työskentelimme - myös raskaat koneet, kuorma-autot ja korjaamon.

Vaativassa hankkeessa erityisesti suunnittelu ja logistiikka oli hoidettava huolella, jotta kustannus- ja aikataulurajoissa pysyttiin. Sääolosuhteet aiheuttavat omat haasteensa. Tämäntyyppisellä rakennustyömaalla turvallisuudesta huolehtiminen on tavallistakin tärkeämpää, ja yllättäviin tilanteisiin oli varauduttu, evakuointia myöten.

Lautalta käsin työskentely tavallisen maalla sijaitsevan työmaan sijaan vähensi rakennustyön suoria vaikutuksia ympäristöön. Minimoimme vaikutukset ympäristöön muillakin tavoin, esimerkiksi puhdistamalla työmaan käyttämä vesi.

  • Rakensimme Småkraft-energiayhtiölle kaksi vesivoimalaitosta
  • Urakkaan sisältyivät kuilut sekä tuloaukot kaikkiin alueelle tuleviin yhtensä kuuteen voimalaitokseen ja noin 2,5 km tunnelia.
  • Projektin erityispiirteitä olivat työmaan sijainti tiettömällä alueella sekä työskentely lautalta käsin, jotta rakentamisen vaikutukset ympäristöön saatiinn minimoitua.
  • Lidalin työmaalla työskentelee noin 50 työntekijää
  • Projekti alkoi heinäkuussa 2015 ja valmistui joulukuussa 2016.

Lue lisää energia- teollisuus- ja vesihuoltorakentamisesta

Tiedot

Projektin nimi
Lidalin ja Romøyrin voimalaitosten louhintatyöt
Asiakas
Småkraft AS
Kaupunki
Sognin ja Fjordalenin läänit
Maa
Norway
Valmistumisvuosi
2018
Liiketoiminto
Infra
Sulje
Sulje
Lähetetään...