Maria 01:n laajennus

Maria 01:n kasvuyrityskampus Euroopan suurimpien joukkoon

Kasvuyrityskampus, jossa startup-, kasvu- ja suuryritykset sekä pääomasijoittajat ja kiihdyttämöt kasvavat yhdessä

Marian alueelle valmistui vuonna 1884 Helsingin ensimmäinen julkinen sairaala, joka toimi alueella aina vuoteen 2014 saakka. Osa tiloista remontoitiin, ja vuonna 2016 siellä aloitti toimintansa Maria 01 -nimellä kulkeva startup-yhteisö.

Maria 01:ssä kohtaavat startupit, sijoittajat ja kiihdyttämötoimijat. Tulijoita Helsingin ytimessä sijaitsevaan keskukseen on enemmän kuin sinne mahtuu, ja lisätiloille on jatkuvaa tarvetta. Nyt on siis aika Maria 01:n kehittämiselle ja kasvulle niin tilojen kuin palveluidenkin osalta. Yhteisön käyttöön remontoidaan parhaillaan lisää vanhan sairaala-alueen rakennuksia. Samalla kehitetään alueen eteläosaa Helsingin kaupungin järjestämän konseptikilpailun pohjalta, jonka YIT ja Keva konsortioineen voittivat.

Tuleva kampusalue jatkaa nykyisen Maria 01:n menestystarinaa yhdistäen ideoitaan kehittäviä ja kasvuaan hakevia kasvuyrityksiä, tulevaisuuden tähtiä rahoittavia sijoittajia sekä omia innovaatiotoimintoja omaavia suuryrityksiä, jotka tarjoavat kasvuyrityksille kansainvälisiä kehitysmahdollisuuksia ja kumppanuuksia.

Tulevaisuuden kampusta kehittää YIT yhteistyössä nykyisen Maria 01 yhteisön, tulevan omistajan Kevan, Helsingin kaupungin sekä eri aloilta koostuvan kumppaniverkoston kanssa. Alueen kehittämisen lähtökohta on, että tuleva kampus luo luontaisia kohtaamisia, joista syntyy maailmaa muuttavia ratkaisuja yhteistyön ja nopean kokeilun avulla. Maria 01 yhdistää maailman haastavimmat ongelmat ja maailman parhaimmat ongelmanratkaisijat.

Maria 01 tarjoaa maailmaa muuttaville innovaattoreille toimintaansa tukevia tiloja, valmiin ja toimivan ekosysteemin sekä palveluita yrityksen elinkaaren eri vaiheisiin aina ideoiden ja innovaatioiden syntymisestä ja kansainvälistyväksi kasvuyritykseksi sekä suuryritykseksi.

 

Maria 01 pähkinänkuoressa

Maria 01 laajennus n. 50 000 m², josta:

  • 40 000 m² joustavaa toimisto- ja co-working tilaa sis. kokouskeskuksen ja tapahtumatilaa
  • 5000 m² majoitusta 
  • 5000 m² ravintoloita, kahviloita, pop up -myymälöitä, hyvinvointipalveluita ja liikuntatilaa 

Maria 01 nykyinen kampus sekä laajentuminen vaiheissa:

 

Maria_rakennusvaiheet_fi.jpg

 

Maria 01:n laajennus lyhyesti

Helsingin ytimeen on rakentumassa yksi Euroopan suurimmista startup-klustereista. Katso videolta laajennuksen alustava suunnitelma.

Uusi koti liiketoiminnallesi?

Laajennuksen myötä Maria 01 tarjoaa ainutlaatuiset puitteet liiketoimintasi kasvattamiseen. Katso oheinen video kuullaksesi lisää kampuksen ekosysteemistä ja liity mukaan!

Mediagalleria

Kuvat ovat AOR Arkkitehtien visioita alueesta.

Ota yhteyttä

Hankekehitys
Olli Viita
Toimistot ja hotellit
Koko Suomi
Vuokraus, toimistot
Petra Karimies
Toimistot
Pääkaupunkiseutu
Haluatko kuulla lisää Maria 01 nykyisestä kampuksesta ja yhteisöstä? Tutustu kampuksen nettisivuihin ja uutisiin

Hankekehitys

Olli Viita
Toimistot ja hotellit
Koko Suomi

Vuokraus, toimistot

Petra Karimies
Toimistot
Pääkaupunkiseutu

Yhteydenottolomake

Kuvaile tarpeesi mahdollisimman tarkasti viestikenttään, jotta viestisi ohjautuu oikealle henkilölle.

Sulje
Lähetetään...